Sanayi Mahallesi’ndeki Gıda Toptancıları Sitesi'ndeki bir işyerinde gece geç saatlerde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İşyerinin depo kısmında başlayan ve kısa sürede her yeri saran alevlerı gören güvenlik görevlileri durumu itfaiye ekipleri ve polise bildirdi. Kısa sürede yangına müdahale eden itfaiye ekipleri alevlerin komşu işyerlerine sıçramaması için çaba harcadı.

Gıda ürünlerinin yanı sıra bebek bezi gibi yanıcı maddelerinden bulunduğu işyerindeki yangın itfaiye ekiplerinin 4 saatlik çalışması ile kontrol altına alındı. Yangını haber alarak gelen Gıda Toptancıları Sitesi Başkanı Mehmet Çeliktürk, yangının çıkış sebebinin bilinmediğini söyledi. Çeliktürk, itfaiyenin müdahalesiyle alevlerin komşu işyerlerine sıçramamasıyla büyük bir faciadan dönüldüğünü ifade etti.

Yangına müdahale ederek merdivenden düşen 2 itfaiye eri ile dumandan etkilenen 1 itfaiye eri ise, bölgede hazır bekletilen ambulanslarda tedavi edildi. Yaklaşık 3 milyon liralık zararın meydana geldiği yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Kaynak: dha