Adana'da 2008'de annesinin nüfus cüzdanına kendi fotoğrafını yapıştırarak bankadaki parasını çeken ve evini satan Habibe Çelik, yargılandığı davadan 3 yıl 4 ay hapis cezası ile 80 bin 100 lira idari ceza aldı. Hapis cezasını çeken Çelik'in idari cezası ise kamu yararına çalışmaya çevrildi. Bunun üzerine 2014 yılı kasım ayında Çelik, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından Adana Adliyesi'nde görevlendirildi. Çelik, görevli olduğu aile mahkemesinin kürsüsünde hakim cübbesiyle fotoğraf çekip sosyal medya hesabında paylaştı. İddiaya göre Çelik, kendisini adliyede memur olarak tanıttığı 56 yaşındaki A.S.'nin 3 çocuğunu işe sokabileceğini söyleyerek 144 bin 500 TL parasını aldı. Şikayet üzerine Çelik hakkında dolandırıcılık ve özel kıyafetleri usulsüz kullanma suçlarından 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

HATIRA AMAÇLI ÇEKTİRDİM
Adana 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan Habibe Çelik, suçlamaları kabul etmeyerek savunmasında şunları söyledi:
"Fotoğrafı hatıra amaçlı çektirdim. Suç olduğunu bilmiyordum. Fotoğrafı paylaşırken de altına 'Bize nasip olmadı, darısı kızıma' diye yazdım. A.S.'yi tanırım arkadaş olarak ara sıra görüşüyorduk. Ancak bana çocuklarının durumu hakkında bir şey söylemedi. İş ilanlarını takip ederim. Bir yerde iş müracaatı olduğu zaman sosyal medya hesabımda paylaşırım. Ben A.S.'ye çocuklarını işe sokacağım konusunda bir vaatte bulunmadım para da almadım."

ARABAMI SATTIM
Müşteki olarak ifade veren A.S. ise Çelik'i suçlayarak, "Adliyede tanıdığı olduğunu söyleyip 3 çocuğumu işe sokmak için 200 bin TL istedi. Bu paranın çok olduğunu söyleyince bu sefer 150 bin vermem gerektiğini söyledi. Ben de arabamı 144 bin TL'ye sattım. Paranın 100 bin TL'sini alıp Habibe'ye verdim. O da parayı tanıdığına vereceğini söyleyip adliyeye girdi. Daha sonra 44 bin 500 TL daha Habibe'ye verdim. Parayı alıp yine adliye binasına girdi. Daha sonra kendisinden haber gelmeyince dolandırıldığımı anlayıp şikayetçi oldum" diye konuştu.
Mahkeme heyeti, Habibe Çelik hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Kaynak: dha