Ancak Sağlık Bakanlığı tarafından hastanenin ruhsatı iptal edilince, icra dairesi satışı durdurdu.

Konya'da 2000 yılında çok ortaklı olarak Bilgi Sağlık Hizmetleri A.Ş. adı altında kurulan Özel Nakipoğlu Hastanesi, 2014 yılında kapandı. Karatay Belediyesi tarafından daha önce Özel Nakipoğlu Hastanesi'ne kiralık olarak verilen hastane binası, daha sonra yapılan protokolle Kamu Hastaneler Birliği'ne kiralandı. Binada şu an Konya Numune Hastanesi ek binası olarak hizmet veriliyor. 

Konya 8'inci İcra Dairesi 2013/8621 Esas numarasıyla 2014 yılında kapatılan Bilgi Sağlık Hizmetleri A.Ş.'te ait Özel Nakipoğlu Hastanesi'nin ruhsatını, geçen mayıs ayında haciz yoluyla 5.6 milyon liraya satışa çıkarttı.  Özel Nakipoğlu Hastanesi'nin avukatlarının isteği üzerine satışa sunulduğu ileri sürülen  hastanenin satış ilanında 20 doktor branşının bedeli, branşına göre 50 bin lira ila 1 milyon lira arası değiştiği görüldü. 1 milyon lira değerinde branşın ise 1 doktor kadrosuna sahip göz hastalıkları branşı olması dikkat çekti.
Ruhsatı İcradan satışa çıkartılan kapanan hastanenin ortakları arasında, Konya Büyükşehir Belediye eski Başkanı, Ak Parti kurucularından Konya eski Milletvekili Halil Ürün'ün, yurt dışındaki gurbetçilerden toplanan paralarla kurulduğu ileri sürülen ve daha sonra kapanan Anser Holding'in o dönem yönetim kurulu başkanlığı yapan eşi Esma Ürün yer alıyordu. Esma Ürün, hastane binasının Karatay Belediyesi'nden kiralandığını ve 2014 yılında borçlarından dolayı belediye tarafından haciz edilip kapandığını, icradan satışa sunulan borçlarının da maliye, SGK gibi kurumlar ve şahıslar alacakları olduğunu belirtmişti.

HASTANENİN RUHSATI İPTAL EDİLDİ, SATIŞ DURDURULDU
Hastanenin icradan satışa sunulduğunun basına yansımasının ardından harekete geçen Sağlık Bakanlığı, faaliyette olmayan hastanenin ruhsatını iptal etti. Bunun üzerine 8'inci İcra Dairesi de dün ihaleyle açık artırma usulüyle satılması planlanan satışı durdurdu. Satış için çok sayıda talebin olduğu belirtildi.

Kaynak: dha