Şırnak'ın Belveren beldesinde bulunan eski kömür ocakları bölgesinde, 2'si kardeş 3 kişi, içi su dolu kuyuya düştü. 3 kişiyi arama ve kurtarma çalışmaları AFAD, itfaiye ve UMKE ekipleri tarafından sürdürülüyor.

Olay bugün sabah saatlerinde, Balveren Beldesi yakınlarında bulunan eski kömür ocakları bölgesinde meydana geldi. Bölgede bulunan kendilerine ait malzemeleri almayan giden Abdurrahman Tunç, kardeşi Ömer Tunç ile İdris İnal, daha önce kömür çıkartılan ve içi suyla dolan büyük ve derin kuyuya düştü. Olayın duyulmasından sonra bölgeye ADAF, itfaiye ve UMKE ekipleri sevk edildi.

2'si kardeş 3 kişiyi arama- kurturma çalışmaları devam ederken, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş ve Emniyet Müdürü Ömer Uslusoy da çalışmaların yapıldığı bölgeye geldi.

VAN'DAN SU ALTI KURTARMA EKİBİ BEKLENİYOR

AFAD, itfaiye ve UMKE ekiplerinin çalışmaları sonuçsuz kalınca, Van'daki su altı arama kurtarma ekiplerinden yardım istendi. Ekiplerin helikopterle Van'dan Şırnak'a gelmesi beklenirken, aramalara da devam edildi.

Su kuyusuna düşen 2'si kardeş 3 kişinin yakınları ise olay yerinde sinir krizi geçirdi. Kuyunun girişinde bekleyen sağlık görevlileri, ambulansa aldıkları bu kişilere müdahale ederek, sakinleştirmeye çalıştı. Çok sayıda Şırnaklı da kuyu çevresindeki tepelerde oturarak, çalışmaları izledi. Kuyu girişinde ve çevredeki hakim tepelerde konuşlanan jandarma ekipleri ise güvenlik önlemi aldı.

Editör: TE Bilişim