Çay kazanından bile uyuşturucu çıkan operasyon polis kamerasına yansıdı

İstanbul Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Başakşehir, Esenyurt ve Büyükçekmece ile Atatürk Havalimanı'nda geçtiğimiz çarşamba ve perşembe günleri  düzenlediği 4 farklı operasyonda 3 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan operasyonlar polis kameraları tarafından görüntülendi. 

HAVALİMANINDA 12 KİLO 540 GRAM BONZAİ HAM MADDESİ

Polis ekipleri, Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği operasyonda Hong Kong'tan Moskova'ya oradan da transit olarak İstanbul'a gelen B.E.(44)'nin valizinde yaptığı aramada 12 kilo 540 gram bonzai ham maddesi ele geçirdi.

 ÇAY KAZANINDA CAPTOGON HAP ÇIKTI

Polis ekipleri Başakşehir'de bir kargo firmasından Suudi Arabistan'a yollanacak çay kazanı içinde uyuşturucu madde yollanacağı yönündeki ihbarı değerlendirdi. Narkotik dedektör köpekleri 'Maya' ve 'Fırtına'nın katılımıyla yurt dışına yollanacak çay kazanı incelendiğinde, 21 bin 980 adet 'captagon' adet uyuşturu hap bulundu. Polis ekipleri, kargoyu yollayan kişileri yakalamak için çalışma başlattı.  

 UYUŞTURUCU LABORATUVARI

Büyükçekmece'de lüks villanın uyuşturucu imalathanesi olarak kullanıldığını belirleyen polis ekipleri operasyon düzenledi. Operasyonda villanın bir odasının cam tüpler, çeşitli damıtma düzenekleri ve ısıtıcılarla kimya laboratuarı gibi kullanıldığını tespit etti. Yapılan aramalarda 24 kilo 970 gram bonzai yapımında kullanılan çeşitli kimyasal maddeler, hassas terazi, plastik bidonlar, 1 tane tabanca ile yaklaşık 21 bin lira para ele geçirildi. Operasyon kapsamında İran uyruklu M.R.G.(29), gözaltına alındı.

ESENYURT'TA BİR EVDE 18 BUÇUK KİLO KOKAİN

Esenyurt'ta bir evde yapılan operasyonda 18 kilo 505 gram kokain ele geçirildi. Olayla ilgili 29 yaşındaki C.T. yakalanarak gözaltına alındı. 

ELE GEÇİRİLEN UYUŞTURUCU MADDELER YAKLAŞIK 20 MİLYON LİRA

Düzenlenen 4 farklı operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheli Vatan Caddesi'ndeki Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan B.E.,C.T. ve M.R.G. çıkartıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelerin piyasa değerinin yaklaşık 20 milyon lira olduğu öğrenildi. 
 

Kaynak: dha