41 VK 232 Plakalı bir minibüs ile seçim bürosu önüne yanaşan AK Parti sempatizanları, İYİ Parti'ye ait bayrak ve pankartları parçalamaya başladılar.  Gürültüye uyanan mahalleli, şüpheli şahıslardan şikayetçi oldu. Polisin geleceğini öğrenen şahıslar, mahalleliye küfürler ederek olay mahallinden hızla uzaklaştılar.

PANKART VE BAYRAK PARÇALARI
Şahıslardan şikayetçi olan İYİ Parti mahalle temsilcileri, olayı bütün detayı ile polise anlattılar. Sabaha karşı şüphelileri tespit eden polis ekipleri, şahıslara ait araçta arama yaptılar. Yapılan aramada şüpheli aracın içerisinden İYİ Parti'nin koparılmış bayrak ve pankart parçaları buldu. Savcılık makamı şüpheliler hakkında tutuklama talep etmedi. İfadeleri alınan şahıslar, suçlarını itiraf etmelerine rağmen serbest bırakıldı. 

EN BÜYÜK DERSİ 24 HAZİRAN'DA VERECEĞİZ
Mahalle teşkilatını karakolda yalnız bırakmayan milletvekili adayı Adil Gülez, 'Bu ve buna benzer saldırılar seçim yaklaştıkça artmaya başladı. Bu, AK Parti iktidarında çıkar sağlayan gruplar üzerinde nasıl bir moral bozukluğu yarattığımızın resmidir. Bu ve buna benzer davranışlara karşı en büyük dersi 24 Haziran günü vereceğiz. İYİ parti iktidarında insanlarımızı kutuplaştırmayacağız.' dedi.

EN BÜYÜK KAYGIMIZ, CAN GÜVENLİĞİ
İYİ Parti Derince ilçe başkanı Metin Savaş Sulu ise yaptığı açıklamada " 'İmkanlarımız dahilinde seçime hazırlanıyoruz. Partililerimiz, vatan ve millet sevdası uğruna Genel Başkanımız Meral Akşener önderliğinde varını yoğunu ortaya koyuyor. Cebimizdeki paralarla bayrak ve pankartlar bastırıyoruz. Her akşam sahada halkımızla bir araya geliyoruz. Bütün imkansızlıklara rağmen AKP'li gruplar üzerinde korku yaratıyoruz. Bu sebeple hem sahada hem de seçim bürolarımızda AKP'li gruplar tarafından saldırılara uğruyoruz. En büyük kaygımız can güvenliği. Ama içiniz rahat olsun. Biz kimseyi ayrıştırmayacağız. Halkımızı ve partililerimizi sakin olmaya davet ediyorum. Bize yapılan haksızlık ve saldırılara karşı cevabımızı sandıkta vereceğiz." dedi.

TÜRK BAYRAKLARINI YERLERE ATAN HAİNLER 
Öte yandan İYİ Parti Derince İbni Sina Mah. temsilciliğine ait seçim bürosuna saldıran ve Türk bayraklarını yerlere atan hainlerin Derince eski belediye başkanı AKP'li Aziz Alemdar'ın akrabaları olduğu iddia edildi.

İYİ PARTİ MAHALLE TEMSİLCİLİĞİNİ KİM AÇTI?

İYİ Parti Derince İbni Sina Mah. temsilciliğini Bülent Bozkuş kendi imkanları ile açtı.

Bilindiği gibi Bozkuş İYİ parti kuruluş aşamasında, Meral Akşener'in açıklama yaptığı salonda Kayı" bayrağını açan ve İYİ Parti haberlerinde sıkça kullanılan resimdeki kişi olarak biliniyor.
O günlerde kendisi ile yaptığımız görüşmede  "Bayrağın evinde olduğunu ve kuruluştan önce sosyal medyada yayınlanmaya başlayan "Türkiye iyi olacak" sloganından tahminde bulunduğunu söylemişti.


 

Editör: TE Bilişim