Hastanede eşinin yanında refakatçi olarak kalan ve biran olsun onu yalnız bırakmayan Karagöz, "Kazan bomba gibi patladı. Kocamı alevlerin içinde görünce hiç düşünmeden banyoya girip onu çıkardım" dedi.
Olay 25 Nisan günü Aşkale İlçesi'nin Sarıbaba Mahallesi'nde meydana geldi. Evli 8 çocuk babası İmam Karagöz, banyo kazanını yakmak istedi. Arkadaşlarının tavsiyesine uyarak kazanı benzinle yakmaya çalışan Karagöz, çakmağı çakması ile birlikte kazan bomba gibi patlayınca  alevlerin içinde kaldı. Banyoya koşan Sevgili Karagöz, eşini alevlerin içinden çekip dışarı çıkardı. Kocasının üzerine kovayla su döken Karagöz, komşularının yardımı ile eşini Aşkale Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından sağ bacak ve baldırlarında ikinci derecede yanıklar bulunan Karagöz, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Merkezinde tedavi altına alındı.

EŞİNİN BAŞINDA BEKLİYOR
Sağlık durumu ciddiyetini koruyan eşini hastane odasında biran olsun yalnız bırakmayan Sevgili Karagöz şunları anlattı:
"55 yıldır aynı yastığa baş koyuyoruz. Kazan, bomba gibi patladı. Eşimi alevlerin içinde görünce hiç düşünmeden banyoya girip onu çıkardım. Daha sonra üzerine kovayla su döküp söndürdüm. Hastaneye ilk getirdiğimizde durumu çok kötüydü. Yaraları derin ama çok şükür giderek iyileşiyor. Doktorlar da ilgileniyor. İnşallah kısa sürede taburcu olur. Ev işlerinde bana yardımcı oluyor. Kahvede benzinle banyo kazanın kısa sürede yandığını duymuş. O da kazana benzin dökmüş. Sanırım biraz fazla döktüğü için benzin boma gibi patladı. Ben uzaktaydım. Banyoya geldiğimde her yer alevler içindeydi. Çok korkmuştum ama eşimi kurtarmayı başardım." 

 

Kaynak: dha