Kilis ve Hatay'a Suriye tarafından yine roketli saldırı düzenlendi. 

Suriye'nin Afrin bölgesindeki terör örgütü PYD/PKK üyeleri tarafından Kilis kent merkezine yönelik 3 ayrı roketli saldırı düzenlendi.

Terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin'den saat 10.50 sıralarında art arda ateşlenen roketlerden biri Ali Metin Dirimtekin Caddesi'ne düştü. 

Bu arada yolda seyir halindeki bir araçta da şarapnel parçalarının isabet etmesi sonucu hasar meydana geldi.

İncelemelerde bulunmak üzere olay yerine gelen Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan, kentte 3 ayrı roketli saldırı olduğunu ve biri ağır olmak üzere 3 kişinin yaralandığını söyledi.

REYHANLI'YA ALTI ROKET

Bir saldırı haberi de Hatay'dan geldi. Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bugün düzenlenen roketli saldırılarda 2 kişinin öldüğü, 16 kişinin yaralandığı bildirildi.

Hatay Valiliğinden yapılan açıklamada, Afrin bölgesinden Reyhanlı ilçesine toplam 6 askeri mühimmat atıldığı belirtildi.

Askeri mühimmatın 3’ünün boş araziye düşerek infilak ettiği belirtilen açıklamada, "İki vatandaşımız kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş, 2’si ağır olmak üzere 16 yaralı vatandaşımız ise çeşitli hastanelere sevk edilerek tedavi altına alınmıştır." ifadesi kullanıldı.

Saldırılarda hayatını kaybedenlerin Ahmet Şanverdi ve Rıfat Sinirli olduğu öğrenildi.

Afrin'deki terör örgütü mevzilerinden Kilis'e bir roket daha atıldı. Olayda ölen ya da yaralanın olmadığı belirtiliyor. Roketlerin atıldığı bölgeye misliyle karşılık veriliyor, Afrin'den Reyhanlı ilçesine atılan roketlerin patlaması sonucu yaralanan 68 yaşındaki Rıfat Sinirli, tedavi gördüğü Antakya Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı.

Afrin'den Kilis'e atılan roket, Kilis'te bir yola isabet etti. Habertürk TV'den Osman Girgin'in aktardığına göre, 2 adet roket atıldığı ve boş alana düştüğü belirtiliyor. Saldırı nedeniyle can kaybı ya da yaralanmanın olmadığı belirtiliyor. 

Roketlerin atılmasının ardından, atıldığı bölgelere TSK obüslerle misliyle karşılık veriyor. 

Dün de Kilis'e atılan bir roket, bir restorana düşmüştü. Olayda 4 kişinin yaralandığı açıklanmıştı. 

AFRİN'DEN 55 ROKET ATILDI, 5 KİŞİ ÖLDÜ, 73 KİŞİ YARALANDI

AA'nın aktardığına göre, Türk Silahlı Kuvvetleri'nce Suriye'nin Arfin bölgesindeki terör hedeflerini bertaraf etmek amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nda aradan geçen 11 günde Afrin'deki teröristler tarafından Kilis şehir merkezine 23 roketli, Hatay'ın Reyhanlı, Hassa ve Kırıkhan ilçelerine ise 32 roketli ve bir havan mermili saldırı yapıldı.

Sivil alanlara yönelik saldırılarda 2'si Suriyeli 5 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da yer aldığı 73 kişi yaralandı.

Reyhanlı'da sivil yerleşim yerlerine 28, Hassa kırsalına 2 roket düşen saldırılarda, Kırıkhan'a ise 1 havan mermisi atıldı.

Saldırılarda Reyhanlı'daki 17 yaşındaki Fatma Avlar ile Suriyeli sığınmacı Nadir El Fares (51) hayatını kaybetti, Kırıkhan'a atılan havan mermisi nedeniyle de TEDAŞ işçisi Şahin Elitaş (30) yaşamını yitirdi, yaralı sayısı ise 51 oldu.

Terör saldırılarında Reyhanlı'da 11 ev ile 15 iş yeri hasar gördü, 20 araç ise kullanılamaz hale geldi.

Editör: TE Bilişim