Diyarbakır'ın bir ilçesinde yaşayan T.İ., geçen yıl 7 Temmuz'da kızı H.İ.'nin dolabında cep telefonu buldu. Telefonu inceleyen T.İ., tanımadığı bir numaradan kızına çok sayıda uygunsuz mesaj geldiğini gördü. Olayı kızına soran T.İ., telefonu veren ve mesajları atan kişinin H.İ.'ye Kuran eğitimi veren caminin imamı Y.Ö. olduğunu öğrendi. Jandarmaya başvuran T.İ., kadrolu olarak çalıştığı camide Kuran eğitimi veren Y.Ö., hakkında şikayetçi oldu. Gözaltına alınan evli ve 2 çocuk babası Y.Ö.'nün H.İ.'ye verdiği telefona çok sayıda uygunsuz mesaj gönderdiği tespit edildi. Y.Ö.'nün 2 gün içinde küçük kızı 10 kez aradığı, ancak cevap alamadığı belirlendi. Y.Ö., işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı, ilçe Müftülüğü tarafından açığa alındı, hakkında idari soruşturma açıldı.

Kurstaki kızları evine götürüyordu

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan mağdur H.İ., Y.Ö.'nün kursa gelen 4 kız çocuğuna ilgi gösterdiğini belirterek, “Camiden ayrı olan sınıf bölümünde bana ve diğer kızlara sarılarak öpüyor ve vücudumuza dokunuyor. Bir kez yaptığı sırada elini ısırdım. Bazen bizi kursun mutfak bölümüne götürüp, aynı şeyleri yapıyor. Sınıfta bize hamile kalmak ve tecavüz gibi konulardan bahsediyor. Bizi kucağına oturtup, 'Canım, aşkım, sevgilim, sultanım' gibi kelimeler kullanıyor. Bazen de bizi zorla evine götürüyor. Son olarak bana bir cep telefonu verip, sürekli görüşmek istediğini söyledi. O günden beri sürekli arayıp, mesaj attı. Aramalara cevap vermedim. Bu durumu ailemize anlatırsak, bizi rezil edeceğini söyleyip tehdit ediyordu” dedi.

Cinsel amaç yoktu

Y.Ö. ise ifadesinde, 1.5 yıldır imam olarak görev yaptığını belirterek, “Zaman zaman elimi öğrencilerin omuzlarına atarak sarılıyordum. Ancak, bu hareketleri cinsel amaçla yapmadım. İki mağdurda bulunan künyeleri de ben verdim. Bunları da mağdurlar istedi” diye konuştu. İddianamenin kabulünün ardından talimatla ifadesi alınan H.İ., imam Y.Ö.'nün cinsel istismarına uğradığını belirterek, şikayetçi oldu. Tutuklu sanık Y.Ö.'nün yargılanmasına Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Sanığın tutukluluk hali devam edecek.

Editör: TE Bilişim