Mardin'in Kızıltepe ilçesinde bir şahsa ait evin avlusundan Garnizon Komutanlığına kazılmış tünel bulundu.

GARNİZON KOMUTANLIĞINA KADAR UZANIYOR

Bir ihbar üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, Kızıltepe ilçesi Tepebaşı Mahallesi Kilise Caddesi üzerinde bulunan A.Y. adlı şahsa ait evin avlusunda incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmada, avludan Garnizon Komutanlığına kazılmış tünel bulundu.

"DEFİNE ARAMAK İÇİN KAZDIM" DEDİ

Bunun üzerine A.Y. ile komşusu olduğu öğrenilen bazı şahıslar gözaltına alınırken, tünelde geniş çaplı inceleme başlatıldı. Yapılan inceleme sırasında olası bir göçük durumuna karşı tedbir amacıyla bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri çağrıldı.

Gözaltındaki A.Y. adlı şahsın, kazıyı define aramak için yaptığını iddia ettiği öğrenildi.

DİYARBAKIR'DA HAİNLER TÜNELE BOMBA KOYUP SALDIRMIŞTI

Bu yıl 11 Nisan'da Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Emniyet Müdürlüğü'ne 33 metre tünel kazılarak saldırıda bulunulmuştu. 1 ton patlayıcınun kullanıldığı saldırıda biri polis ikisi sivil 3 kişi şehit olmuştu.

9 Eylül 2016'da da Diyarbakır'da 8'inci Ana Jet Üssü'ne saldırı düzenlemek amacıyla tünel kazıldığı istihbaratı üzerine harekete geçen polis, üsse 50 metre mesafedeki bir evde kazı çalışması yapıldığını tespit etmişti. Operasyonda, kazı çalışması yaparken gözaltına alınan şahıs, define aradığını ileri sürmüştü.

Editör: TE Bilişim