15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturmalar kapsamında Pozantı İlçe Belediyesi'ne operasyon düzenlendi. Polislikten emekli olan Belediye Başkanı Mustafa Çay'ın makam odası ve evinde, ilçede market işleten kardeşi Nuritttin Çay'ın da ev ve iş yerlerinde aramalar yapıldı. Gözaltına alınan Mustafa Çay ile ağabeyi Nurittin Çay, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken belediyeye ise kayyum atandı.

HİMMET BELGESİ
İddianamesini hazırlayan savcı, Mustafa Çay'ın makam odasında yapılan aramada ise ilçede örgüt için toplanan himmetlerin not alındığı ve paraların nasıl aktarıldığının anlatıldığı bir belgenin ele geçirildiğini belirtti. Mustafa Çay ile ağabeyi Mustafa Çay hakkında silahlı terör örgütüne üye olma suçundan 15'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

TANIKLAR DİNLENDİ
Mustafa Çay, ilk duruşmada tahliye edilirken duruşmanın bugün görülen 2'nci celsesinde Pozantı Belediye Başkanlığı'nda arama yapan bazı polisler tanık olarak dinlendi. Tanık polislerden A.A. başkanın makam odasının anahtarla açıldığını belirterek, "Arama yapan polislerin yanında muhtar ve anahtarcı ile görüntü çeken polis kamerası vardı. Polis C.G, belediye başkanının makamının yanındaki masa altından klasör çıkardı. Poşetin içinde Fetullah Gülen'e ait kitap, kitabın içinde himmet listesi ve bir dolar çıktı. Kitabın içini açan polis memuru H.G.'ydi" diye ifade verdi.

Polis memuru S.A. da aramaya en son katılanlardan biri olduğunu odaya girdiğinde delillerin torbalarda olduğunu söylerken M.Y. ise belediyedeki aramada tutanakları kendisinin tuttuğunu belirterek, "En son makam odasına girildi. Tutanak tuttuğum için makam odasına nasıl girildi hatırlamıyorum" dedi.     

Kendisine tuzak kurulduğunu öne süren Mustafa Çay ise "HTS kayıtlarına göre iddia edilen himmet listesinde ismi geçenlerle hiçbir zaman bir araya gelmediğim tespit edildi. Hakkımdaki adli kontrol şartlarının kaldırılmasını ve beraatimi istiyorum" diye savunma yaptı.
Mahkeme heyeti, Mustafa Çay hakkındaki yurt dışı çıkış yasağının devamına karar verirken haftada iki gün kolluk güçlerine imza atma şartının ise ayda 2 güne düşürdü. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Kaynak: dha