Motosikletli sürücüler, yollardaki demir bariyerlerin kaldırılmasını istedi.

Kaza, geçtiğimiz Çarşamba günü saat 11.30 sıralarında D-100 sıralarında İncirli'de meydana geldi. Motosikletiyle birlikte Şirinevler istikametinde ilerleyen Doğan Dervişoğlu, iddialara göre bir otomobilin kendisine çarpmasının ardından motosikletiyle birlikte demir bariyerlere vurdu. Dervişoğlu, burada hayatını kaybetti.

Sosyal medya üzerinden haberleşen Türkiye Motosiklet Platformu (T.M.P) ve motosiklet platformu üyeleri, kazayı protesto amacıyla saat 21.30'dan itibaren  Küçükçiftlik Parkı önünde bir araya gledi. Burada konvoy halinde harekete geçen  grup üyeleri, Kabataş, Eminönü, Balat, Haliç Köprüsü güzergahını izleyerek, D-100 karayolundan kazanın meydana geldiği İncirli'ye ulaştı.

Grup üyeleri, kazanın meydana geldiği demir bariyerlerin önünde üzerinde Doğan Dervişoğlu'nun fotoğrafının da bulunduğu "Çarpıp kaçmak cinayettir" yazılı pankart açtı.Grup adına konuşan  Ender Yıldız, " Vatan için hayırlı bir kardeşimizi kaybettik. Devlet yetkililerinin bir an evvel bir şeyler yapmasını istiyoruz. Bariyerler için, şoförler için bir şeyler yapın lütfen kollayın bizi. Biz ölmek istemiyoruz artık" dedi.

Hayatını kaybeden Doğan Dervişoğlu'nun ağabeyi Sinan Dervişoğlu motosiklet sürücüleri olarak bariyerleri istemediklerini belirterek "İzahı olmayan bir acı çekiyoruz. Bariyerleri istemiyoruz. Zaten kardeşim de bunun üzerine mücadelesi vardı. Bir de şoför arkadaşların daha duyarlı olmasını istiyoruz. Vurup kaçmak nedir ya?'' diye konuştu.
 

Kaynak: dha