HDP Milletvekili Osman Baydemir Hamburg’tan, THY’nin TK-1662 sefer sayılı uçağıyla saat 16.45’te Atatürk Havalimanı VIP salonuna geldi. 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla yargılandığı davada ifadesinin alınması için "yakalama kararı" çıkarılan Baydemir burada gözaltına alındı. Baydemir, Bakırköy Adliyesi’ne götürüldü. Burada ifadesi alınan Baydemir’in, daha sonra serbest bırakıldı.

Baydemir hakkında Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde Nevruz kutlamasında yaptığı konuşma nedeniyle açılan davanın 9 Kasım’da görülen duruşmasında, ifadesi alınmak üzere hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

OSMAN BAYDEMİR KİMDİR?

1 Ocak 1971 senesinde dünyaya gelen Osman Baydemir aslen Diyarbakırlıdır. 2004-2014 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Halkların Demokratik Partisi mensubu Kürt kökenli siyasetçisidir.

3 Kasım 2002 seçimlerinde DEHAP listesinden Diyarbakır Milletvekili adayı oldu. Mayıs 2003-Aralık 2003 tarihleri arasında ABD'de İngilizce dil eğitimi aldı. Diyarbakır Barosu, Toplumsal Hukuk Araştırma Vakfı üyelikleri yanı sıra, Göç ve İnsani Yardımlaşma Vakfı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı kurucu üyesi.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra bir yıl serbest avukatlık Baydemir daha sonra siyasete atılmıştır. HDP Şanlıurfa milletvekili olan Osman Baydemir (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ ile evli ve 2 çocuk sahibidir.

Editör: TE Bilişim