PKK'lı teröristler tarafından Şırnak'ın Aslanbaşar köyünde kaçırılan Tayip Fidan öldürüldü

Şırnak'ın Aslanbaşar köyünde dün sabah saatlerinde hayvanlarını otlatmaya götüren Tayip Fidan bir grup PKK'lı tarafından kaçırıldı.

Habertürk Haber Merkezi'nden Melih Yiğit'in haberine göre; Akşamüzeri hayvanların sahipsiz olduğunu gören ailesi durumu Jandarma ekiplerine bildirdi. Jandarma ve köydeki güvenlik korucuları tarafından Fidan'ın bulunması için bölgede operasyon başlatıldı. Yapılan arama faaliyetlerinde sabah saatlerinde Fidan'ın cansız bedeni korucular tarafından bulundu. PKK'lılar tarafından kaçırıldığı belirtilen Fidan'ın naaşı otopsi yapılmak üzere Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

2 OĞLU GÜVENLİK KORUCUSU

Fidan'ın evli ve 7 çocuk babası olduğu, 2 oğlunun güvenlik korucusu olduğu öğrenildi.

AYNI BÖLGEDE BİR KORUCU DA ŞEHİT EDİLMİŞTİ

Aynı bölgede, 17 Haziran tarihinde çobanlık yapan güvenlik korucusu 23 yaşındaki Mehmet Beldek'te PKK'lı teröristler tarafından kaçırılarak şehit edilmişti.

TOPRAĞA VERİLDİ
Şırnak merkez Aslanbaşar Köyü'nde hayvanlarını otlatırken PKK'lı teröristler tarafından kaçırılarak öldürülen 53 yaşındaki çoban Tayyip Fidan, Şırnak Devlet Hastanesi'ndeki otopsinin tamlanmasının ardından köyünde düzenlenen ve askerlerin de katıldığı bir törenin ardından toprağa verildi.

'BABAMA İNSAFSIZCA İŞKENCE ETMİŞLER'
Aslanbaşar köyünde düzenlenen törene, Şırnak İl Jandarma Merkez Komutanı Yüzbaşı Levent Bal, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Fidan'ın yakınları katıldı. Fidan yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verilirken, 19 yaşındaki kızı Züleyha Fidan, geçtiğimiz yıl kuzeninin de PKK'lılar tarafından öldürüldüğünü belirterek, "Babam, kendi halinde yaşayan bir insandı. 8 gün önce hayvanları otlatmak için köyümüzün yıkanlarında bulanan meraya gitmişti. Dün gelmesini bekliyorduk. Babamın gelmemesi üzerine onu aramaya başladık. Birçok yerde arama yaptık fakata bulamadık. Akşam saatlerinde eve gelmek zorunda kaldık. Bu sabah saatlerinde yine arama çalışmasına başladık. Saat 07.30 sıralından ensesinden vurulmuş bir halde gördük. Babamın kolunu da kırmışlardı. İnsafsızca işkence etmişlerdi. Babam çobandı hiçbir işle uğraşmıyordu. Sadece hayvanlarla ilgileniyordu. 8 kardeşiz 7'si kız, 1 erkek. Bir şeyle uğraşmıyoruz. Geçen sene amcamın oğlu da PKK'lılar tarafındın katledildi. Bu saldırıları kınıyoruz, hiçbir zaman arkalarında durmadık. Her zaman devletimizi, milletimizi koruduk, sevdik. Yaşadığımız sürece bu bir acı olarak içimizde yaşayacak. Bu hiçbir şekilde Kürt halkı meselesi değil. Babam korucu, asker değildi, sivildi. Bu insanlar sivilleri bile katlediyorsa ben hiçbir şey demiyorum. Görün, duyun, bilin, kendinize gelin milleti katleden insan insan değildir" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim