Olay, saat 23.00 sıralarında Ordu'nun Fatsa ilçesi sahilinde meydana geldi. Sahil yolunda devriye görevi yapan sivil polislerin bulunduğu ekip aracı, karla karışık yağmur nedeniyle kayganlaşan yoldan kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini sağlayamadığı otomobil, denize yuvarlandı. Otomobilde bulunan polislerden biri kendi imkanları ile yaralı olarak kıyıya çıkmayı başarırken, diğer polis ise akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yaralı polis sağlık görevlilerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahalenin ardından ambulansla Fatsa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Dalgalarla açığa sürüklenerek gözden kaybolan diğer polisin kurtarılması için bölgeye AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Denize düşen otomobilin çıkarılması için de bölgeye vinç getirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaza şehidi polisin cansız bedeni denizden çıkarıldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde devriye görevi yaparken yönetimindeki araçla denize düştükten sonra kaybolan polisin memurunun cansız bedenine ulaşıldı.

Fatsa ilçesinde sivil polis otomobili liman içinde devriye görevi yaptığı sırada sürücü direksiyon kontrolünü yitirince araç denize düştü. Bir polis kendi çabaları ile aralı kurtulurken, diğeri suda kayboldu. Yaralı polis Hüsnü Ay sağlık görevlilerinin olay yerinde yaptığı ilk müdahale ardından ambulansla Fatsa Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken aracın içinde bulunan diğer polis Ümit İmdat ise deniz içinde olay anında gözden kayboldu. Kayıp polisin kurtarılması için bölgeye Samsun Deniz Polisi Dalgıçları sabah erken saatlerinde geldi. Saat 07.00’de şehit olduğu belirlenen polis memuru Ümit İmdat’ın cansız bedenine ulaşılarak denizden çıkarıldı. Şehit polisin cenazesi otopsi için Fatsa Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili bilgi veren Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Etem Öztürk, “Saat 07.00 sıralarında Samsun'dan gelen deniz polisi ekiplerimiz, aramalar neticesinde denizden arkadaşımızın cesedini çıkarttı. Kıyıya yaklaşık 35 metre yakınında bulundu. Adli süreç devam ediyor. Kayserili olan meslektaşımız evli ve 2 çocuk babası” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim