Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Ekim’de gerçekleştirdiği Soçi ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüş, görüşmenin ardından Soçi mutabakatı imzalanmıştı. Mutabakatın imzalanmasının ardından Rusya’dan açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Vershinin, Ankara-Moskova arasında varılan mutabakatın ardından terör örgütü PKK/YPG’nin Türkiye-Suriye sınır bölgelerinden çekilmeye başladığını duyurdu.

Vershinin, “Soçi’de varılan mutabakatın uygulanmasından memnuniyet duyuyoruz. Her şey uygulanıyor” ifadelerini kullandı.

Rus medyası, Rusya Savunma Bakanlığına dayanarak yayınladığı haberde, Rusya’nın bir hafta içerisinde Suriye’ye 276 polis ve 33 askeri birlik göndereceğini duyurmuştu.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı (MSB) da Barış Pınarı Harekatı'nın ardından Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelere ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

MSB'nin açıklamasından satır başları:

"Soçi mutabakatının hayata geçirilmesi ve kontrolü için oluşturulacak mekanizmalara yönelik çalışmalar Rus muhataplarımızla devam etmektedir.

227 EL YAPIMI PATLAYICI

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde şu ana kadar 40 mayın ve 227 el yapımı patlayıcının etkisiz hale getirildi.

TSK tarafından Tel Abyad'da kurulan ekmek fırınından bölge halkına ekmek dağıtılmakta, ilk yardım istasyonunda sağlık desteği verilmektedir."

Editör: TE Bilişim