İYİ Partili dört kişi bıçakla, bir kişi ise silahla yaralandı. Bir kişinin durumunun ağır olduğu ve Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk edildiği bildirildi. Saldırının, İYİ Parti standının hemen karşısında yer alan MHP standının yanında toplanan yaklaşık 100 kişilik grup tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

SALDIRIYLA İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

Olayla ilgili İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılarından Lütfü Türkkan “Bağcılar'da iYi PARTİ standına yapılan bıçaklı saldırıda yaralı kardeşlerimiz var. Bunu reva görenlere sormak istiyorum; ülkenin bekası dediğiniz bu mudur? Bu kaosa, bu gerginliğe, bu vandallığa son vermek için iYi Parti iktidar olacak” açıklamasını yaptı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ise konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı "Bağcılar teşkilatımıza yapılan bu vahşi saldırıyı şiddetle kınıyorum. Yaralı ilçe başkanımız, gençlik kolu başkanımız ve partililerimize acil şifalar diliyorum. Genel Başkanımızdan başlayarak her kademeden partilimiz olayın takipçisidir. Hesap hukuk karşısında sorulacaktır."

“MERAK ETMEYİN İYİLER MUTLAKA KAZANIR”

İYİ Parti’nin diğer bir Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’sa saldırıyla ilgili olarak sosyal medyadan, “Bağcılar İlçe Başkanlığımızın imza standına kötüler tarafından bıçaklı saldırıda bulunuldu. Kötüler demokratik bir yarışı gençlerimiz arasında tehlikeli bir sürtüşme alanına taşıyorlar. Üstelik bunu başka anaların çocuklarını kullanarak yapmaya çalışıyorlar. Bu siyaset başarılarını milletimizi kutuplaştırmada bulan çaresizlerin cinnetidir. Yaralı arkadaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Türk milletine sükûnet tavsiye ediyoruz. Hukuk içinde gerekli işlemleri başlattık. Merak etmeyiniz iyiler mutlaka kazanır. Twitlerimizdeki açıklama İYİ Parti’mizin resmi açıklamasıdır” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul İl başkanı Ersin Beyaz saldırısı sonrası şu açıklamayı yaptı "İYİ Parti Bağcılar İlçe Başkanlığımıza ait standa karşı gerçekleştirilen saldırı demokrasimize ve özgürlüklerimize yönelik hain bir girişimdir. Tüm yaralılarımız ile birlikte bizde hastanedeyiz, yanlarındayız. Bu saldırının peşini bırakmayacağız. Hukuk önünde hesabını soracağız."

Öte yandan İYİ Gençlik İstanbul başkanı Orhun Ertürkmen ise "Bağcılar’da standımıza yapılan saldırı sonucu aralarında ilçe gençlik kolu başkanımın da olduğu 4 kişi bıçaklanmıştır. YAZIKLAR OLSUN! Demokrasiye milletin iradesine gençliğe yapılan bu saldırıya cevabımızı hukukun üstünlüğüne inanarak yargı ile vereceğiz." dedi

Editör: TE Bilişim