İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri 7 gün önce Samsun merkez ile Bafra ve 19 Mayıs ilçeleri ve İzmir'de toplam 300 polisle birlikte operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında İstanbul'da tutuklanan Sedat Şahin'e yakın olduğu öne sürülen Eyüp Atmaca ile 28 adamı, 29 adrese yapılan eş zamanlı baskında gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 1 Kalaşnikof marka tüfek, 1 Uzi marka otomatik tüfek, 11 ruhsatsız tabanca, 5 pompalı tüfek, 3 kurusıkı tabanca, 1 havalı tabanca, 1 kasatura, 6 antika tabanca, 1 kılıç ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan 29 şüpheli dün 'silahlı suç örgütü kurmak' 'silahlı suç örgütünü yönetmek' ve 'silahlı suç örgütüne üye olmak' suçlarından adliyeye sevk edildi Savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen ve burada gece yarısına kadar ifade veren şüphelilerden Eyüp Atmaca ile 9 adamı tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 şüpheli ise adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

 

Kaynak: dha