SİİRT'in Baykan İlçesi'nde askerleri taşıyan sivil plakalı araca, PKK'lı teröristlerin düzenlediği silahlı saldırıda 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı.

Baykan İlçesi'nde bugün sabah saatlerinde askerleri taşıyan sivil plakalı araca, PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda açılan ilk ateşle birlikte araçta bulunanlardan 1 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Yaralı askerler, ambulanslarla Baykan Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

AA'nın haberine göre ise Çukurca köyündeki jandarma karakolundan çıkış yapan, güvenlik güçlerinin bulunduğu araca teröristlerce saldırı düzenlendi.

Saldırıda araçta bulunan bir asker olay yerinde şehit düştü, bir asker ve bir güvenlik korucusu yaralandı.

Yaralılar, Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Saldırı sonrası kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyon başlatıldı.

Çukurca köyündeki jandarma karakolundan çıkış yapan, güvenlik güçlerinin bulunduğu araca teröristlerce saldırı düzenlendi. 

Saldırıda araçta bulunan bir asker olay yerinde şehit düştü, bir asker ve bir güvenlik korucusu yaralandı. Yaralılar, Siirt Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

Teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

YARALI ASKERİ ALNINDAN ÖPTÜ

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, Çukurca Köyü kırsalında meydana gelen terör saldırısının ardından, Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay ile birlikte Baykan İlçesi’ne giderek yetkililerden olayla ilgili bilgi aldı. Baykan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki incelemenin ardından kent merkezine dönen Vali Atik ve beraberindekiler, saldırıda yaralanan askerlerin tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesi’ne gitti. Doktorlardan bilgi alan Vali Atik, ziyaret ettiği yaralı askeri alnından öptü.

ŞOK DETAY:TERÖRİSTLER PUSU KURMUŞ

Ziyaret sonrası hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Vali Atik, "Olay daha çok sıcak, 1 şehidimiz var, 2 yaralımız var. İlçe merkezine gelirken teröristlerin hain pusu sonucu 1 şehidim 2 yaralımız var. Yaralılarımızdan biri şu an ameliyatta, diğeri ise sağlığı yerinde. Biz devlet olarak dimdik ayaktayız. Bu saldırılar bizim ne gücümüzü tüketir, ne de terörle mücadelemizdeki azmimizden vazgeçirir. Sonuna kadar da biz bu terör ile mücadele edeceğiz" dedi.

Kaynak: dha