Sözcü'den Tugay SADAY'ın özel haberine göre; İstanbu Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerini harekete geçiren olay, 19 Aralık’ta Bağcılar Yıldıztepe Mahallesi 491. Sokak’ta gece saat 03.00 sıralarında meydana geldi.

İddialara göre, Fatih A. ile Özbek Ganibeg Y., tekstil atölyesinde çalışan ve aynı evde kalan 4 Özbek kadının yaşadığı eve gittiler. Kapıyı çalan Fatih A. tanıdığı Özbek kadına dışarıda kaldıklarını söyleyerek eve girmek istedi. Bu esnada kapının açık olmasından faydalanan Özbek Ganibeg Y. iddialara göre bu sırada silahını çekerek içeri daldı. Silah zoruyla 4 kadına tecavüz eden  Fatih A.ile Ganibeg Y. sabah evdeki cep telefonlarını ve kadınlara ait paraları da alarak evden hızla uzaklaştı.

Tecavüz ve gaspa uğrayan D.A, M.M., M.K. M.M. isimli kadınlar ise sokakta devriye görevinde olan polis ekibine durumu bildirerek şikayetçi oldu.

İstanbul Asayis Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili çalışma başlattı. Yapılan teknik takipler sonucu şüphelilerin adresleri belirlendi. Dün yapılan baskında  Fatih A. (23) Güngören’de, Ganibeg Y.’yi (30) de Büyükçekmece’de yakalandı.

ŞÜPHELİ SAPIK ÇIKTI

Üzerlerinden Özbek kadınlara ait cep telefonları ve silah bulunan iki şüpheli sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Öte yandan Fatih A. nın daha önce de cinsel saldırı ile yaralamadan sabıkalarının olduğu öğrenildi.

Editör: TE Bilişim