Kimliği belirlennemeyen bir şahıs "hareketin lideri Devlet Bahçeli" diyerek Oğana saldırdı..

MHP’den ihraç edilen ve referandum için ‘hayır’ çalışması yürüten siyasilerden Sinan Oğan, bir konferans için gittiği Bahçeşehir Üniversitesi’nde konuşma yaparken bir kişinin saldırısına uğradı.

ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Oğan kürsüde konuşurken bir şahıs bir anda üzerine atıldı. Şahıs salondaki güvenlik görevlilerince etkisiz hale getirildi. Saldırının ardından Sinan Oğan tekrar kürsüye çıkarak konuşmasına devam etti ve “Bu genç arkadakışımkızı kandırıp buraya gönderen aslında partimize zarar veriyor” dedi. Canlı yayında gerçekleşen saldırı kameralara da yansıdı.

MHP'den ihracı istenen Sinan Oğan'ın Bahçeşehir Üniversitesi'nde katıldığı 'Türkiye'nin Gündemi' konulu konferansta olay çıktı.

Oğan konuşma yaptığı sırada salondaki bir kişi koşarak kürsüyü devirdi. Bu sırada salonda panik yaşandı. Basına kapalı konferansta yaşananlar Oğan'ın 'periscope' yayınına yansıdı. Olay çıkaran kişinin salondan çıkarılmasının ardından Oğan konuşmasına devam etti.

"KÜRSÜYE DEVİRDİ"

Konferansın ardından olayla ilgili açıklama yapan Sinan Oğan, "Bir saldırı oldu. Biz burada demokrasiyi anlatırken maalesef ki daha önce Iğdır'dayken PKK'nın saldırısına uğramıştık, mecliste AKP'lilerin saldırısına uğramıştık, bugün ülkücü olduğunu iddia eden ancak kandırılmış bir gencin saldırısına uğradık" dedi. Kendisine fiziksel bir müdahalenin olmadığını belirten Oğan, "Kürsüye devirdi" dedi.

Oğan'ın şikayetçi olmaması üzerine olay çıkaran kişinin gözaltına alınmadığı öğrenildi.

AKŞENER AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada yaşananlarla ilgili Meral Akşener twitter hesabından "Sn Sinan Oğan'a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Referandumda evet diyenlere herşey mübah, hayır deme hakkını kullanana saldırı" açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim