Taksici, içinde yolcu olan UBER aracına saldırdı. Aracın içindeki şoke olan yolcular çığlık çığlığa 'Manyak bu' diye bağırırken hem polisi aradı hem de o anları görüntüledi.

İki yolcusuyla birlikte Harbiye'de ilerleyen UBER aracının önü bir taksi tarafından kesildi. Yola çapraz park eden taksi sürücüsü demir levye ile aşağı indi. O anlarda UBER'deki yolcular büyük panik yaşadı.

Yaşadıkları şokun etkisiyle çığlık çığlığa 'Manyak bu' diye bağıran yolculardan biri yaşananları telefonla polis ihbar hattına anlatırken, diğeri de cep telefonuyla görüntüledi. Yolculardan biri UBER sürücüsüne ''Camını kapat'' dedi. UBER sürücüsü, lastiğini patlatmaya çalışan taksi sürücüsünü etkisiz hale getirmek için direksiyonu üzerine kırdı.

Açılan trafiği fırsat bilen UBER sürücüsü olay yerinden kaçarken taksici bu kez de elindeki levye ile cama vurdu. O anlar cep telefonu tarafından görüntülendi.

Taksiciler tarafından darp edildiklerini söyleyen UBER sürücüleri yaşananları anlattı.

 İstanbul'da faaliyet gösteren taksi ile UBER adındaki mobil uygulamayla yolcu alarak VIP taşımacılık yapan UBER şoförleri arasında aylardır süren tartışmalar sonucunda çeşitli ilçelerde bazı UBER şoförleri darp edilmişti. Güvenlik ve cep telefonu kameralarına da yansıyan görüntülerde, UBER şoförleri tekme, tokat dövülmüştü. Sosyal medyadan da açıkça tehdit edilen UBER şoförlerinin müşteri gibi aranarak tenha yerlere çağrıldıkları öğrenildi.

"Devlete vergimizi ve KDV’mizi veriyoruz, yaşa dışı iş yapmıyoruz"

UBER taşımacılığı yapan Arif Ekiz, "Biz kesinlikle yasadığı bir iş yapmıyoruz. Devletimize KDV ödeyen kişileriz. Buna bir son vermeleri lazım. Ben araçlarımın hepsinin KDV’sini ve sigortasını ödüyorum. Taksiciler kazandıklarının 1 lirasını bile vergi olarak ödemiyorlar"diye konuştu.

"Bana ve aracıma tekme attılar"

Olayın ardından darp edilen ve saldırıya uğrayan taksi şoförleri yaşananları anlattı. UBER şoförü Hakan Şengezer, "Beni ara sokakta sıkıştırıp önce müşterimi indirmek istediler. İndikten sonra bana ve aracıma tekme atarak oradan uzaklaştılar. Başka bir gün de gelen çağrı üzerine müşteriye giderken daha müşteriyi almadan yolumuzu kestiler. Arkamdan ayakkabı ve terlik fırlattılar" dedi.

"Yolcumu indirip anahtarımı gasp ettiler"

Muharrem Ekiz de, "Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yolcu alırken aracımdaki yolcuları zorla aşağıya indirdiler. Valizlerini de indirdiler, aldığım yolcular turistti. Hepsini aracıma bindirdim ve durumu anlattım. 'Taksiciler böyle sorun oluşturuyorlar' dedim. Taksiciler tekrar yolcumu indirip aracıma zorla binerek anahtarımı gasp ettikten sonra beni de darp ettiler. Sonra karakola gidip şikayetçi olduk" ifadelerini kullandı.

"Taksiciler bizi telefonla tenha yerlere çağırıyorlar"

İsmail Ekerim ise, "Taksiciler bizi telefonla tenha yerlere çağırıyorlar. Bu sürekli yapılan bir şey. Tenha bölgelere gece saatlerinde çağrı atıyorlar ve biz gittiğimizde bizi orada 20-30 kişi darp etmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim