Emniyet Genel Müdürlüğü, 81 ilde MOBESE kameralarının kaydettiği trafik kazalarının görüntülerini paylaşmaya devam ediyor.

Mersin'de MOBESE kameralarının kaydettiği görüntüde, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi nedeniyle bir otomobilin takla attığı anlar yer alıyor. Ters dönen otomobilin, yol kenarında park halinde bulunan araçların arasındaki bir araçlık park yerine gelince durması hayret uyandırıyor.

İstanbul'dan gelen kayıtta, seyir halindeki bir motosikletin yayaya çarpışı görülüyor.

İstanbul'da MOBESE kameralarına yansıyan bir başka görüntüde, yolun karşısına geçmeye çalışan bir yayanın kararsızlığı nedeniyle başına gelen kazaya tanık olunuyor.

MOBESE kameraları, İzmir'de kırmızı ışık ihlali yapan aşırı süratli bir kamyonun, kavşağa girmeye çalışan bir otomobile çarparak metrelerce sürükleyişini kaydederken, Kocaeli'de önündeki otomobili sağdan geçmeye çalışan bir başka otomobilin, park halindeki bir kamyona arkadan çarpışını da görüntülüyor.

Görüntülerin sonunda, kazanın yaşanmasına neden olan kural ihlaline işaret edilerek, "Trafik ışıklarına uysalardı bu kazalar olmayabilirdi.", "Hız kurallarına uysalardı bu kazalar olmayabilirdi." ve "Kavşaklarda geçiş önceliğine uysalardı bu kazalar olmayabilirdi." gibi uyarılar yer alıyor.

Kaynak: aa