Habererk/ Lokman Happani/ Kilis 

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Fırat'ın doğusuna askeri sevkiyatlar hız kazandı. Suriye’nin kuzeyinde bulunan ve Türkiye sınırlarını terör örgütlerinden tamamen temizlemek için başlatılacak operasyonlar için Gaziantep bölgesinde hazır tutulan  ÖSO güçleri de bölgeye yönelmeye başladı.  20 bin kişilik ÖSO güçleri daha önce Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatında TSK’nın yanında yer almıştı. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde akşam saatlerinde görülen askeri konvoyda yok yok.  Zırhlı araç, sinyal kesici, çnrs, Obüsler ve askeri personel taşıyan otobüsler bulunurken,  bölgede hareketli saatler yaşanıyor.

İLK BİRLİK CEYLANPINAR'DAN GİRECEK
Türkiye’nin güneyindeki terör örgütleri YPG/PKK'nın Suriye’nin en az 25 kilometre içeri sürülmesi için başlatılacak operasyonda ilk birliğin Ceylanpınar ilçesi sınırlarındaki açılacak olan bölgeden içeri geçeği öğrenilirken , Akçakele  İlçesi sınır hattında hareketliliklerin arttığı öğrenildi. 

ABD’ BÖLGEDE TEYAKKUZ HALİNDE
ABD’ye ait askeri birliklerde bölgede teyakkuz halinde oldukları özellikle iç kısımda oluşturdukları güvenlik noktasında bekliyor.  Oluşturulan güvenlik noktasında ABD askerleri  YPG/PKK unsurlarıyla görüştüğü bölgenin terk edilmesi konusunda uyarılarda bulunduğu öğrenildi. 

Editör: TE Bilişim