Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamaya göre, Afrin'e Silah ve Mühimmat taşıyan terör konvoyu vuruldu.

TSK tarafından yapılan açıklama şöyle;
PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait 30-40 araçtan oluşan ve içinde teröristler ile silah ve mühimmat taşıyan konvoy, 22 Şubat 2018 tarihinde Afrin güneydoğusundan şehre yaklaşırken tespit edilmiş ve şehirden 15 km kadar uzaktayken kara ateş destek vasıtaları ile vurulmuştur.
Harekât esnasında sadece PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütlerine ait anılan konvoy hedef alınmış ve her zaman olduğu gibi sivillerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmiştir.

Beşşar Esad yanlısı İran destekli Şii milis güçlerinin Afrin'de terör örgütü PYD/PKK'ya askeri malzeme taşıyan konvoyunun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından vurulduğu iddia edildi.

Konuya ilişkin olarak gazeteci Samet Doğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamda, "Suriye rejimiyle ilk temas: Suriye ordusu, Türkiye'nin Afrin'e giden yardım konvoyunu Ziyara kontrol noktasında vurmasının ardından grad füzeleriyle karşılık veriyor. Türkiye'nin saldırısında konvoydaki kamyonlar ve içindeki yardım malzemeleri yok edildi." ifadelerini kullandı. Doğan, bu ifadelerini, rejime yakın bir sosyal medya hesabına dayandırdı.

SETA Dış Politika Araştırmacısı Can Acun da, Twitter hesabından "PKK'ya destek vermek için Afrin'e ulaşmaya çalışan konvoyun son durumu" ifadelerini kullanarak şu fotoğrafı paylaştı:

BOMBALANAN NOKTA

Araştırmacı Yazar Ensar Çalışkan, Twitter'dan "Nubl Zahra ve Afrin arasındaki Ziyare noktası TSK tarafından bombalanıyor. Bu nokta Esed rejiminin Afrin'e geçirdiği askerlerin gidiş güzergahı." diye yazdı.

Editör: TE Bilişim