Ozan Arif'e cevap niteliğinde bir şiir yazıp tartışmaların içine giren Ülkü Ocakları Genel Merkez Sanatçılarından Ferhat Hantal aracının kurşunlanmasıyla gündeme geldi.

Dün gece yarısı Bafra'da sahne aldığı programdan Samsun'a dönen sanatçı Ferhat Hantal  Cumhuriyet caddesinde aracıyla seyir halinde iken, kim tarafından ateşlendiği belli olamayan bir silahtan çıkan kurşun, otomobiline isabet etti.

Görgü tanıklarının 2 el silah sesi duyduklarını iddia ederken araca tek kurşun isabet etti. Araçta bulunan Ferhat Hantal ve sahne arkadaşının yara almadığı olayda maddi hasar meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, gerekli incelemenin ardından mermi çekirdeğini alarak ateşlendiği silahın tespit edilmesi için çalışma başlattı. Çok yönlü soruşturma başlatan Polis ekipleri, aracın camına gelen kurşunun rastgele havaya ateşlenmiş yorgun mermi olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.

Olay hakkında yaptığı açıklamada bulunan sanatçı, "Program çıkışı seyir halinde Samsun'a döner iken Bafra ilçemizin merkezinde aracın şoför tarafı arka camına mermi isabet etti. Olayı hemen emniyet güçlerine bildirdik. Çok kısa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, olay yeri hakkında inceleme gerçekleştirdi. Ardından polis merkezinde ifademizi verdik. Benim bir düşmanım yok, olayın bir kaza yahut rastgele havaya ateş edilmiş yorgun kurşun olayı olduğunu düşünüyorum. Bu sebep ile şikayetçi olmadım. İlgilenen tüm polis kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bafra gibi ilçelerimizde de silahlanma oranı çok fazla, bu gibi yerlerde aracımız kurşunlandı diye kaçacak değiliz. Programlarımız devam edecek" dedi.

Sokak magandalarına dikkat çeken Ferhat Hantal, "Sokak ortasında zevk için havaya atılan kurşunlar hayatları söndürebiliyor. Biz bu gün sadece maddi hasar ile kurtulduk. Lakin başkaları bu kadar ucuz kurtulamayabilir. Şehir magandalığından vazgeçilmeli" diye açıklama yaptı.

Editör: TE Bilişim