Gazi Çelik'in nişanı için izin aldığı ve memleketine gelirken saldırının gerçekleştiği belirtildi.

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Esendere Beldesi yakınlarında 17 Temmuz'da askeri aracın geçişi sırasında teröristlerin döşediği el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 19 asker yaralandı. Yaralanan askerlerden Piyade Uzman Çavuş 24 yaşındaki Süleyman Çelik önce Hakkari Devlet Hastanesi'ne, oradan yapılan ilk müdahalenin ardından da Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Belinde, omuriliğinde ve akciğerlerinde hasar tespit edilen Çelik, tedavisinin ardından taburcu edilerek memleketi Bolvadin'in Kırkgöz Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

ASKERİ HASTANELERİN KAPATILMASI SIKINTISI

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, gaziyi baba evinde ziyaret etti. Kumartaşlı, askeri hastanelerin kapatılmasının ardından sivil hastanelerde gazilere yeterli saygı ve ilginin gösterilmediğinden yakındı. Kumartaşlı, şunları kaydetti:

"Askeri hastanelerimiz kapandıktan sonra, yaralanan ve tedavileri devam eden gazilerimizin tamamı açıktadır. Bu çocuğumuz taburcu edilmiş ve kendi imkanlarıyla bulduğu ambulansla buraya gelmiş, ortopedik bir ortamda yatması gerekirken, çekyatta yatıyordu. Durumu Sayın Valimize ilettik hemen talimatlarını verdi. Kaymakam beyle irtibata geçilerek devlet hastanesinden bir emanet yatak getirilmesi istendi. Bugün sabah tekrar üzüldük ki devlet hastanesinden gelen yatak, bu gazi için, vatanına, milletine uzvunu vermiş olan bu gazimize en iyi yatak gelmesi gerekirken, manuel ve eski bir yatak gönderilmiş. Gazimizin babası yatağı kabul etmeyince bizimle iletişime geçti. Tekrar bir yerler aranarak, birileri devreye sokularak bu elektronik yatak geldi. Gazimize bir yatak çok mu görüldü devletimiz tarafından."
İsmail Kumartaşlı, askeri hastanelerin acilen açılması gerektiğini savundu.   

'NİŞAN İÇİN İZİNE GELİYORDU'

Gazi Süleyman Çelik'in hayvancılık yapan babası Halil Çelik de oğlunun yaralanmasını bir gün sonra işyerindeki arkadaşlarından öğrendiğini söyledi. Baba Çelik, "Bu haberi almak bizim için çok zor oldu. Ben ilk gün duymadım, arayıp haber veren de olmadı. İkinci günü işyerindeki arkadaşlarım haber verdi. Oğlum izine geliyordu, kendisine burada nişan yapacaktık. Şimdi nişanı ertelemek zorunda kaldık" diye konuştu.

Kaynak: dha