Asayiş

1,2 milyar TL'lik devre mülk dolandırıcılığında 9 kişi tutuklandı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, devre mülk dolandırıcılığıyla 1,2 milyar TL haksız kazanç sağlayan 22 şüpheliden 9'u tutuklandı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
1,2 milyar TL'lik devre mülk dolandırıcılığında 9 kişi tutuklandı

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, Yalova'nın Armutlu ilçesindeki bir taşınmazı 'devre mülk' adı altında birçok kişiye satarak 1 milyar 200 milyon TL dolandıran 22 şüpheliden 13'ü yakalandı.

TUTUKLAMALAR GERÇEKLEŞTİ

Yapılan soruşturmada, şüphelilerden 9'u tutuklanırken, diğer 9 kişinin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı, mağdurların özellikle emekli ve yaşlı kişiler olduğunu, bu kişilerin telefon bankacılığı üzerinden kredi çekmeye yönlendirildiğini ve dolandırıcıların bu paraları kurdukları paravan şirketlerin hesaplarına aktardığını belirtti.

EŞ ZAMANLI OPERASYON DÜZENLENDİ

Yalova İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Yalova, İstanbul ve Kars'ta eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek 13 şüpheliyi yakaladı. Yapılan aramalarda dijital materyaller, cep telefonları ve sahte devre mülk sözleşmeleri ele geçirildi. Tutuklanan 9 şüpheli, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma' ve 'Örgüt faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık' suçlarından yargılanacak.

Bu Yazıyı Paylaş