Asayiş

107 yıl hapis cezası olan firari, Eyüpsultan'da nefes kesen operasyonla yakalandı

İstanbul'da 107 yıl hapis cezasıyla aranan cezaevi firarisi Cafer A., Eyüpsultan'da düzenlenen operasyonla yakalandı. Şüphelinin, 2004'te iki kişinin öldürüldüğü olaya karıştığı da belirlendi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
107 yıl hapis cezası olan firari, Eyüpsultan'da nefes kesen operasyonla yakalandı

İstanbul'da polis ekipleri tarafından Eyüpsultan'da gerçekleştirilen operasyonda, hakkında toplam 107 yıl 10 ay hapis cezası bulunan ve cezaevinden firar etmiş bir hükümlü yakalandı. Cafer A. isimli şüphelinin, 2004 yılında Beykoz'da iki kişinin kaçırılıp öldürülmesi olayına karıştığı da öğrenildi.

KAPSAMLI ARANAN ŞAHIS OPERASYONU

İstanbul Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, 'hırsızlık' ve 'kendisini kamu görevlisi olarak tanıtmak suretiyle dolandırıcılık' gibi çeşitli suçlardan 41 ayrı aranma kaydı bulunan Cafer A.'yı takibe aldı. Şüphelinin, toplamda 107 yıl 10 ay hapis cezası ve 3 milyon 464 bin 990 lira para cezası ile arandığı ve 13 Ekim 2025 tarihinden bu yana firari olduğu tespit edildi. Yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda, Cafer A.'nın Eyüpsultan'da bir evde saklandığı belirlendi.

ÖZEL HAREKAT DESTEKLİ NEFES KESEN BASKIN

Ekipler, özel harekat polisinin de desteğiyle şüphelinin saklandığı eve sabaha karşı operasyon düzenledi. Yapılan baskında firari hükümlü Cafer A. gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen şüphelinin, sorgusu sırasında 2004 yılında Beykoz'da iki kişinin öldürülerek bir kuyuya atılması olayına da adının karıştığı ortaya çıktı. Olayda, öğretmen Ahmet Eroğlu ve eski öğretmen Erol Öztürk'ün fidye amacıyla kaçırılıp öldürüldüğü ve cesetlerinin Pendik yakınlarındaki bir kuyuda bulunduğu bildirilmişti. Cafer A.'nın işlemleri tamamlandıktan sonra cezaevine teslim edildi.

Bu Yazıyı Paylaş