Asayiş

18 yıl önceki bebeğin annesi: Kordon bağının nasıl ayrıldığını hatırlamıyorum

Emine Nilay Özkan, 18 yıl önce çöpte bulunan bebeğin annesi olarak yargılandığı duruşmada, olay anını hatırlamadığını söyledi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
18 yıl önceki bebeğin annesi: Kordon bağının nasıl ayrıldığını hatırlamıyorum

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde 18 yıl önce çöpte ölü bulunan yeni doğmuş bebeğin annesi olduğu DNA ve parmak izi incelemesiyle belirlenen Emine Nilay Özkan (41), ilk kez hakim karşısına çıktı.

18 yıl önceki bebeğin annesi: Kordon bağının nasıl ayrıldığını hatırlamıyorum 1

ANNE OLAYI ANLATTI

Ağırlaştırılmış hapis cezasıyla yargılanan Özkan, duruşmada yaptığı savunmada, “Kordon bağının vücudumdan nasıl ayrıldığını hatırlamıyorum. Bebeğe dokunduğumda kaskatıydı” dedi. 27 Mayıs 2007'de İzmit'in Yahyakaptan Mahallesi'nde bulunan bebeğin cenazesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Müdürlüğü'ne ait Kimsesizler Mezarlığı'nda defnedildi. Otopsi raporuna göre bebek, boynuna dolanan kordon bağı nedeniyle boğularak yaşamını yitirmişti.

18 yıl önceki bebeğin annesi: Kordon bağının nasıl ayrıldığını hatırlamıyorum 2

YENİDEN AÇILAN DOSYA

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, 2025 yılında olayı yeniden soruşturmaya açtı. 18 yıl önceki olayda toplanan deliller tekrar incelendi ve Özkan'ın parmak izleri çöp konteynerinin içindeki kutuyla eşleşti. Özkan, DNA örneğiyle de bebeğin annesi olarak tespit edildi. Sakarya'nın Sapanca ilçesinde yakalanan Özkan, 19 Kasım 2025 tarihinde tutuklandı.

18 yıl önceki bebeğin annesi: Kordon bağının nasıl ayrıldığını hatırlamıyorum 3

İFADELERDEKİ ÇELİŞKİLER

Emine Nilay Özkan, emniyetteki ifadesinde olay tarihinde yalnız yaşadığını, hamileliğini kimseyle paylaşmadığını ve kanama sonrası lavaboda düşük yaptığını belirtti. Olay sırasında panikleyerek bebeği çöpe attığını söyleyen Özkan, yıllardır bu olayın vicdani yükünü taşıdığını ifade etti. Duruşmada tanıklar da Özkan’ın hamile gibi görünmediğini belirtti. Mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Bu Yazıyı Paylaş