20 yıl sonra ortaya çıkan Gülcan Yazıcı cinayetinin şüphelileri, ailenin içinden çıktı
Gülcan Yazıcı'nın cinayeti, 20 yıl sonra aydınlatıldı. Şüpheliler arasında, ailenin içinden isimlerin çıkması dikkat çekti. DNA testleriyle kimliği tespit edilen ceset, cinayeti yeniden gündeme taşıdı.

Emre ÖNCEL-Emre ŞAHİNOL/BAFRA, (Samsun) - Adalet Bakanı Akın Gürlek’in son açıklamaları, 20 yıl önce yaşanan Gülcan Yazıcı cinayetinin perdesini araladı. Gözaltına alınan üç şüphelinin, Gülcan Yazıcı’nın kardeşi, eski dini nikahlı eşi ve onun arkadaşı olduğu belirlendi.

CİNAYETİN İZİ 20 YIL SONRA BULUNDU
Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı, 14 Mart 2006’da Ozan Mahallesi’nde bulunan, kimliği tespit edilemeyen bir kadın cesedinin yeniden incelenmesini istedi. Yapılan araştırmalarda, bu cesedin 2005 ve 2006 yıllarında kayıp bildirimi yapılan 1000 kadın arasında yer alan Gülcan Yazıcı’ya ait olabileceği öne sürüldü. Cesedin, 7,65 milimetre çapında bir mermiyle başından vurulduğu değerlendiriliyor. Yazıcı’nın kızı Sultan O.’dan alınan DNA örneği, cesedin %99,99 ihtimalle Gülcan Yazıcı’ya ait olduğunu ortaya koydu.

GÜLCAN'IN SON GÜNLERİ
Araştırmalara göre, Gülcan Yazıcı, 17 Kasım 2005'te kızının doğum günü için Yalova’dan Bafra’ya gelmişti. Çocukları Sultan ve Selim ile birkaç gün geçirdiği belirtiliyor. Şüpheliler arasında yer alan Osman O. ile onun arkadaşı Bayram A., Gülcan’ın çocuklarına bakması için Osman’ın emekli maaşını Bayram A.’ya devrettiği öğrenildi. Bu durum, olayın derinliğini ve ailenin içindeki karmaşayı gözler önüne seriyor. Gülcan Yazıcı’nın cesedini bulan Nejdet Demir, o gün balık tutmaya geldiklerini ve cesedin bulunduğu noktada bir insan cesedi bulduğunda yaşadığı şoku anlattı. “Balık tutmaya gelmiştik. İlk başta hayvan sandım ama daha sonra insan cesedi olduğunu fark ettim” dedi. Fatih Demir ise cesedin çıkarılmasına yardımcı olmuş ve durumu anlatırken bulunduğu yerin iki dere arasında olduğunu belirtti. Bu durum, cinayetin işlendiği yerin gizemini daha da artırıyor.







Bakmadan Geçme
Emekli astsubay kardeşini vurdu
Ankara'da eski ev arkadaşı cinayetinin görüntüsü paylaşıldı
Gözde Akbaba'nın katil zanlısına müebbet hapis cezası verildi
Kozcağız'da berber Murat Barışık başından vurulmuş halde bulundu
Beyoğlu’ndaki cinayetle ilgili iki kardeş yakalandı
Eskişehir'de bir cinayet zanlısı tutuklandı
