Gündem

22 yıl sonra gelen güneş: Hayırseverin ev hediyesiyle bitmeyen anne sevgisi taçlandı

Erzurum'da 22 yıldır yürüme ve konuşma yetisini kaybeden oğluna bakan 78 yaşındaki anne Olcay Öznur'un hayali, bir hayırseverin hediye ettiği evle gerçek oldu. Aile, yıllar sonra güneşe kavuştu.
DHA
DHA
2 dk Sesli Dinle 0
22 yıl sonra gelen güneş: Hayırseverin ev hediyesiyle bitmeyen anne sevgisi taçlandı

Erzurum'un Palandöken ilçesinde yaşanan ve yürekleri ısıtan bir hikaye, imkansız denilenin nasıl gerçeğe dönüştüğünü gözler önüne seriyor. 78 yaşındaki Olcay Öznur'un, 22 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası yürüme ve konuşma yetisini kaybeden oğlu Uğur'a (53) bakma konusundaki azmi, sonunda meyvesini verdi. Bir hayırseverin uzattığı yardım eliyle Öznur ailesi, yıllardır hasret kaldıkları güneşe kavuştu.

22 yıl sonra gelen güneş: Hayırseverin ev hediyesiyle bitmeyen anne sevgisi taçlandı 1

BODRUM KATINDAN GÜNEŞLİ DAİREYE: UMUT YOLCULUĞU

İzmir'de polis memuru olarak görev yaparken 2004 yılında geçirdiği kaza sonucu hayatı altüst olan Uğur Özonur, tedavisinin ardından Erzurum'daki ailesinin yanına döndü. O günden beri vazife malulü maaşını eşi ve çocuklarına veren Uğur'un bakımını üstlenen anne Olcay Öznur, zorlu yaşam koşullarına rağmen oğlunu bir an bile yalnız bırakmadı. İlerleyen yaşına ve sağlık sorunlarına (KOAH, guatr) rağmen Uğur'un her ihtiyacını karşılayan Olcay Hanım, diğer çocuklarının evlerine bile gidemiyordu. Yıllardır içinde bulunduğu maddi sıkıntılar ve oğlunu güneşten mahrum bırakmak zorunda kalması, en büyük üzüntüsüydü.

22 yıl sonra gelen güneş: Hayırseverin ev hediyesiyle bitmeyen anne sevgisi taçlandı 2

BİR HAYIRSEVERİN DOKUNUŞU VE YENİ BİR BAŞLANGIÇ

Demirören Haber Ajansı'nın "78 yaşındaki annenin tek isteği, 22 yıldır bakımını üstlendiği oğlunun güneşi görmesi" başlıklı haberi üzerine Türkiye'nin dört bir yanından destek yağdı. Bu duyarlılık dalgası, ismini gizli tutmak isteyen bir hayırsever iş insanının harekete geçmesiyle bambaşka bir boyuta ulaştı. İş insanı, Olcay Öznur'a Yakutiye ilçesinde 5 katlı bir apartmanın 4. katından daire hediye etti. Tapusu anne Olcay Öznur'a teslim edilen bu yeni yuva, aile için adeta yeniden doğuş anlamına geliyordu. Bodrum katındaki loş evlerinden aydınlık ve ferah bir daireye taşınan Olcay Öznur, oğlunu balkona çıkarıp "Çok şükür yıllar sonra güneşe kavuştuk" dediğinde, 22 yıllık hasretin ve sabrın zaferi görülüyordu. Hediye edilen tekerlekli sandalye ile yeni evlerinde huzur bulan anne ve oğlu, artık daha rahat bir yaşam sürüyor, anneler gününün en güzel hediyesini almış olmanın mutluluğunu yaşıyor.

22 yıl sonra gelen güneş: Hayırseverin ev hediyesiyle bitmeyen anne sevgisi taçlandı 322 yıl sonra gelen güneş: Hayırseverin ev hediyesiyle bitmeyen anne sevgisi taçlandı 422 yıl sonra gelen güneş: Hayırseverin ev hediyesiyle bitmeyen anne sevgisi taçlandı 522 yıl sonra gelen güneş: Hayırseverin ev hediyesiyle bitmeyen anne sevgisi taçlandı 622 yıl sonra gelen güneş: Hayırseverin ev hediyesiyle bitmeyen anne sevgisi taçlandı 7

Bakmadan Geçme

Yorumlar

UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.

Bu Yazıyı Paylaş