31 ilde göçmen kaçakçılığına dev operasyon: 21 tutuklama
İçişleri Bakanlığı, 31 ilde yapılan göçmen kaçakçılığı operasyonlarında 33 organizatörün yakalandığını, 21'inin tutuklandığını duyurdu. Operasyonlarda çok sayıda malzeme ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı, 31 ilde gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı operasyonları sonucunda 33 organizatörün yakalandığını ve 21'inin tutuklandığını açıkladı.

OPERASYON DETAYLARI
Jandarma Genel Komutanlığı, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen bu operasyonlar, İl Jandarma Komutanlıkları tarafından gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada, tutuklanan şüphelilerin 21 olduğu, 12 kişi hakkında ise adli kontrol hükümlerinin uygulandığı belirtildi.

ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER
Operasyonlar sırasında 83 araç ve 11 bot ile bot motoru da ele geçirildi. Açıklamada, ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak için düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı ile mücadeleye kararlılıkla devam edileceği vurgulandı. Bu mücadelede insan haklarına saygılı bir yaklaşım benimsenirken, kamu düzeni ve milli menfaatler de göz önünde bulundurulmakta.
Bakmadan Geçme
Turgutlu'da 21 yıl 4 ay cezası bulunan firari yakalandı
Kuşadası'nda minibüste 20 kaçak göçmen yakalandı
Fatih'te göçmen kaçakçılığı operasyonu: 2 kişi tutuklandı
Bursa'da göçmen kaçakçılığına operasyon: 11 kişi gözaltında
Bodrum'da göçmen kaçakçılığına 3 tutuklama
33 ilde göçmen kaçakçılığına operasyon: 47 tutuklama
