(ANKARA) - Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde, yaş sebze ve meyve fiyatlarını manipüle ederek haksız kazanç sağladıkları iddia edilen 41 büyük dağıtıcı firmanın 41 yöneticisi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.
Aramalar başladı
Bakan Gürlek, 22 ilde toplam 109 işyeri ve ikamette eş zamanlı arama yapıldığını belirtti. Soruşturmanın, fiyat manipülasyonu, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet, belgede sahtecilik ve suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama suçlarıyla ilgili olduğunu ifade etti.
Fiyat yolculuğu incelendi
Ayrıca, “tarladan markete fiyat yolculuğu” başlığı altında detaylı bir inceleme gerçekleştirildi. Bu süreçte, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı'ndan gerekli veriler temin edilmiş, yaklaşık 1.029 çiftçinin beyanlarına başvurularak ürünlerin üretim maliyetleri incelenmiştir. Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ve operasyonları gerçekleştiren İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne teşekkür eden Gürlek, “Üreticimizin emeği ve vatandaşımızın bütçesi üzerinden haksız kazanç kapısına dönüşmesine müsaade edilmeyecek” dedi.




