80 Milyon Euro'luk Dev Operasyon: Sarıgül Ailesi ve Murat Ağırel'e Gözaltı Kararı!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Alman iki vatandaşın 80 milyon Euro'luk sözleşme ve milyarlık fon iddiaları üzerine düğmeye bastı. Soruşturmada gazeteci Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Sarıgül ailesinin yer aldığı 6 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, kaynağı belirsiz yüksek miktarlı paraların yurt içi ve yurt dışındaki şirketler aracılığıyla aklunduğu yönündeki ihbar üzerine geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İki Alman vatandaşının (K.P. ve M.B.) şikayetiyle başlayan süreçte; 80 milyon Euro tutarında sözleşme, 100 milyon Euro’luk havale işlemi, 1,5 milyon Euro değerinde tekne satışı ve kamu gücü kullanılarak 1 milyar Euro’luk fon vaadinde bulunulduğu iddiaları incelemeye alındı.
Siyasete ve Basına Sıçrayan Operasyon: 6 Gözaltı Kararı
Başsavcılık tarafından yürütülen işlemler kapsamında Mali Şube ekipleri operasyon için harekete geçti. Soruşturma dosyasında yer alan iddialar doğrultusunda şu isimler hakkında gözaltı kararı çıkarıldı:
Murat Ağırel (Gazeteci)
Aylin Kotil (Siyasetçi)
Ömer Sarıgül
Emir Sarıgül
Volkan Aslanbaş
Cavidan Tanrah Artuner
Ekiplerin gerçekleştirdiği operasyon sonucunda Murat Ağırel, Aylin Kotil, Ömer Sarıgül, Volkan Aslanbaş ve Cavidan Tanrah Artuner gözaltına alındı. Emir Sarıgül’ün ise emniyet güçlerine teslim olacağı bildirildi.
Mustafa Sarıgül Dosyası Ankara’ya Gönderiliyor
Soruşturmada adı geçen TBMM 28'inci Dönem Milletvekili Mustafa Sarıgül ile ilgili iddiaların ise milletvekilliği statüsü ve hukuki prosedürler gereği ayrı değerlendirileceği öğrenildi. İstanbul Başsavcılığı, Mustafa Sarıgül hakkındaki evrakı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk etme kararı aldı.
Başsavcılıktan Resmi Açıklama Geldi
Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan kamuoyu açıklamasında, para aklama iddialarının yanı sıra dosyadaki sözleşme ve transfer detaylarının titizlikle incelendiği vurgulandı. Olayla ilgili adli sürecin ve Mali Şube'deki sorguların çok yönlü olarak devam ettiği belirtildi.
Bakmadan Geçme
Gazeteci Murat Ağırel dahil 5 kişi gözaltında
İstanbul'da FETÖ'ye yönelik operasyonda 19 kişi gözaltına alındı
Sakarya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 14 kişi gözaltına alındı
Ankara'da uyuşturucu operasyonunda 31 kişi gözaltına alındı
39 ilde 'nitelikli dolandırıcılık' operasyonunda 159 gözaltı
Etimesgut Belediyesi'ne yönelik gözaltı operasyonu başlatıldı
