81 ilde büyük operasyon: 478 düzensiz göçmen ve 19 kaçakçı yakalandı
81 ilde düzenlenen düzensiz göç denetimlerinde 19 kaçakçı ve 478 düzensiz göçmen yakalandı, geri gönderim işlemleri başlatıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde düzenlenen düzensiz göç denetimlerinde 19 göçmen kaçakçılığı organizatörü ile 478 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Operasyonlar, Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildi ve Bakan Yerlikaya tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu.

GENİŞ KATILIMLI DENETİMLER
Jandarma, emniyet ve Sahil Güvenlik birimlerinden oluşan 8 bin 702 ekip ve 27 bin 697 personel, 5 bin 531 noktada toplam 14 bin 261 yeri kontrol etti. Kontrollerde 7 bin 482 umuma açık yer ve 422 terminal incelendi. 372 bin 409 kişinin kimlik kontrolü yapıldı ve yakalanan düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı.
YERLİKAYA'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR
Bakan Yerlikaya, göç yönetimini insan hakları, hukuk ve medeniyet değerlerine uygun şekilde ele aldıklarını belirterek, dünyaya örnek bir politika izlediklerini vurguladı. Göçmen kaçakçılığıyla mücadeleden taviz vermeden kararlılıkla devam ettiklerini ifade eden Yerlikaya, stratejik çalışmalar sonucunda Türkiye'nin düzensiz göçe hedef olmaktan ve transit göç rotası olmaktan çıktığını açıkladı.
Bakmadan Geçme
Bakırköy'de insan kaçakçılığına operasyon: 14 kadın kurtarıldı
Bodrum ve Marmaris'te göçmen kaçakçılığına 5 tutuklama
Göçmen kaçakçılığı hükümlüsü 2 kişi yakalandı
Türkiye ve Libya'dan güvenlik ve göç alanında iş birliği hamlesi
Bakan Çiftçi, Libya İçişleri Bakanı et-Trabelsi ile güvenlik iş birliği için bir araya geldi
31 ilde göçmen kaçakçılığına dev operasyon: 21 tutuklama
