AB'den ABD'ye Grönland uyarısı: Egemenlik ticareti yapılamaz
AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, ABD'nin Grönland'ı satın alma isteğine yanıt vererek egemenliğin ticarete konu olamayacağını vurguladı.

Fransa, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas, ABD'nin Grönland'ı satın alma isteğine sert bir yanıt verdi.
EGEMENLİK PAZARLIK KOZU OLAMAZ
Kallas, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Grönland halkının bu toprakların sahibi olduğunu ve egemenliğin ticarete konu olamayacağını vurguladı. ABD'nin Grönland'a yönelik açıklamaları ve gümrük vergisi tehditleri üzerine düzenlenen oturumda, AB'nin Grönland ve Danimarka'nın toprak bütünlüğüne tam destek verdiğini dile getirdi.
ULUSLARARASI HUKUKA BAĞLILIK
Hiçbir ülkenin başka bir ülkenin toprağına el koyma hakkı olmadığını belirten Kallas, bu durumun Ukrayna, Grönland ya da dünyanın herhangi bir yerinde geçerli olduğunu ifade etti. Kallas, ABD Başkanı Donald Trump'ın gümrük vergisi tehditlerine de değinerek, dış baskıların ters tepeceğini söyledi. Avrupa'nın çıkarlarını korumak için birçok araca sahip olduklarını belirtti.
Bakmadan Geçme
Grönland Başbakanı Nielsen: Trump'ın ilhak planı rafa kalktı
Grönland'daki buz tabakası dramı: 2.347 kilometre küp buz kaybı
Başbakanın siyasi kimliğini değiştiren kriz
Trump: Grönland'a hastane gemisi gönderiyoruz
Grönland'dan Trump'a Red: Hastane Gemisi İstemiyoruz
Trump, Grönland'a hastane gemisi gönderiyor
