AB'den umut veren barış müzakereleri açıklaması: İlerleme kaydedildi
AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna barış müzakerelerinde ilerleme kaydedildiğini ve bu ilerlemeyi güçlendirmek için çalışmaya devam edeceklerini açıkladı.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Ukrayna'daki barış müzakerelerinde kaydedilen ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
MÜZAKERELERDE YENİ ADIMLAR
Belçika'dan yapılan açıklamada, ABD'de gerçekleştirilen temasların ardından von der Leyen'in, sosyal medya hesabı üzerinden Ukrayna barış müzakerelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu belirtildi. Von der Leyen, ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ve bazı Avrupalı liderlerin katıldığı uzun bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiklerini ifade etti.
GÜVENLİK GARANTİLERİ VURGUSU
Gerçekleşen görüşmeler sonucunda ilerleme kaydedildiğini öğrenmekten memnuniyet duyduklarını belirten von der Leyen, bu ilerlemeyi pekiştirmek adına çalışmaya devam etmeye hazır olduklarını vurguladı. Von der Leyen, müzakere sürecinin başından bu yana güçlü güvenlik garantilerinin en önemli hususlardan biri olduğunun altını çizdi.

