ABD'den Hürmüz Boğazı için net tavır: 'Her gemiye açık
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Hürmüz Boğazı'nın uluslararası sulardan yasal geçiş yapan tüm gemilere açık olduğunu ve İran'ın müdahalelerine karşı hazırlıklı olunduğunu bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), stratejik öneme sahip Hürmüz Boğazı'nın durumu hakkında önemli bir açıklama yaptı. CENTCOM'un dijital platformlarda yayımlanan bildirisinde, boğazın uluslararası sular üzerinden yasal geçiş yapmak isteyen tüm gemilere açık olduğu vurgulandı.
SEYRÜSEFER ÖZGÜRLÜĞÜ VURGUSU
ABD ordusunun, İran'ın bölgedeki olası saldırganlıklarına, tacizlerine ve tehditlerine karşı hazırlıklı olduğu belirtilen açıklamada, seyrüsefer özgürlüğünün temin edileceği kaydedildi. Bu doğrultuda gerekli hazırlıkların yapıldığı ve personelin konuşlandırıldığı ifade edildi. CENTCOM, Hürmüz Boğazı'nın İran'ın tekeline geçmediğini ve mevcut trafik akışının kesintisiz devam ettiğini ekledi.

