Abd'den Ukrayna'ya dev Patriot desteği! 105 milyon dolarlık kritik anlaşma onaylandı
ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya 105 milyon dolar değerinde Patriot hava savunma sistemi ekipmanı ve hizmeti satışını onayladı. Satış, fırlatıcıların yükseltilmesini, yedek parçaları ve eğitimi kapsıyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Ukrayna'ya yönelik askeri yardımını sürdürüyor. ABD Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'ya 105 milyon dolar değerinde Patriot hava savunma sistemleriyle ilgili ekipman ve hizmetlerin satışını resmen onayladı.
PATRIOT SİSTEMLERİ GÜÇLENİYOR
ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu satış paketinin Ukrayna'nın mevcut 'M901' fırlatıcılarını 'M903' konfigürasyonuna yükseltilmesini kapsadığı bildirildi. Paket ayrıca, yer destek teçhizatı için belirlenmiş yedek yük listeleri, gerekli yedek parçalar ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra kapsamlı lojistik destek unsurlarını da içeriyor.
KRİTİK YÜKLENİCİLER BELLİ OLDU
Toplam değeri 105 milyon dolar olarak açıklanan bu önemli projenin ana yüklenicilerinin, ABD merkezli köklü savunma sanayi şirketleri RTX Corporation ve Lockheed Martin olacağı kaydedildi. Bu satış, Ukrayna'nın hava savunma kabiliyetlerini önemli ölçüde artıracak bir adım olarak değerlendiriliyor.
Bakmadan Geçme
Kremlin, Putin'in seçim gününde saldırıları durdurmaya hazır olduğunu açıkladı
Zelenskiy, enerji ateşkesini desteklediklerini açıkladı
Ukrayna'ya ek askeri destek için Avrupa Komisyonu'ndan açıklama
Zelenskiy, enerji ateşkesine destek verdiklerini açıkladı
Zelenskiy: Rusya'daki Uhta petrol rafinerisine saldırdık
Güney Kore Ukrayna'nın özrünü yetersiz buldu
