Dünya

ABD, İran'a yönelik 12. saldırı dalgasını tamamladı

ABD, İran'a yönelik 12. saldırı dalgasını tamamladığını ve stratejik askeri hedeflerin vurulduğunu açıkladı. Hürmüz Boğazı'ndaki abluka devam ediyor.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
ABD, İran'a yönelik 12. saldırı dalgasını tamamladı

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), İran'a yönelik başlattıkları saldırı dalgalarının 12'incisini başarıyla tamamladıklarını duyurdu.

STRATEJİK HEDEFLER VURULDU

CENTCOM'un yaptığı açıklamada, saldırılarda İran’ın denizcilik kapasiteleri, füze ve insansız hava aracı (İHA) depo tesisleri ile hava savunma varlıklarının hedef alındığı belirtildi. Bu operasyonların, İran'ın sivil denizcilerle ticari gemilere yönelik saldırı kapasitesini önemli ölçüde azalttığı ifade edildi.

HÜRMÜZ BOĞAZI'NDA ABD ABULKASI DEVAM EDİYOR

Ayrıca, Hürmüz Boğazı'nda ABD'nin sürdürdüğü ablukaya dikkat çekilerek, bugün itibarıyla CENTCOM'un, İran limanlarından çıkış yapacak 9 ticari gemiyi geri döndürdüğü ve 1 gemiyi hizmet dışı bıraktığı bildirildi. Bu kapsamda, Orta Doğu'da 50 binden fazla ABD askerinin görev yaptığına da vurgu yapıldı.

Bu Yazıyı Paylaş