Gündem
Yayınlanma : 18 Eylül 2026 01:54

ABD, İranlı yetkililere BM için vize verdi

ABD, İranlı yetkililere BM için vize verdi
ABD, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Dışişleri Bakanı Erakçi'nin de dahil olduğu üst düzey yetkililere, New York'taki BM Genel Kurulu'na katılmaları için vize verdi.

Amerika Birleşik Devletleri, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'nin de aralarında bulunduğu üst düzey İranlı heyete, New York'ta gerçekleşecek 81. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na katılmaları için vize onayı verdi.

BM Genel Kurulu öncesi vize gelişmesi

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, halihazırda devam eden gerginliğe rağmen, İranlı üst düzey hükümet yetkilileri ve diplomatların önümüzdeki hafta New York'ta düzenlenecek BM Genel Kurulu'nun üst düzey oturumlarına iştirak edebilmeleri için gerekli vizelerin onaylandığı bildirildi. Vize verilenler arasında İran'ın en üst düzey temsilcileri Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Dışişleri Bakanı Erakçi'nin isimleri de yer aldı.

Filistin liderine vize çıkmamıştı

Bu gelişme, ABD'nin daha önce Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve beraberindeki heyete vize vermemesiyle dikkat çekmişti. BM Genel Kurulu, Filistin liderinin bu kez Genel Kurul'a önceden kaydedilmiş bir video mesaj ile hitap etmesine karar vermişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.