Gündem

acil çağrı: demirtaş ve yüksekdağın derhal serbest bırakılması şart

Tülay Hatimoğulları, Hakkaride barış çağrısı yaparak Demirtaş ve Yüksekdağın serbest bırakılmasını istedi ayrıca kentin ekonomik sorunlarına dikkat çekti.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
acil çağrı: demirtaş ve yüksekdağın derhal serbest bırakılması şart

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Hakkaride partisinin yeni il binası açılışına katıldı ve burada önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında, Kobani davası tutukluları ile Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağın serbest bırakılması gerektiğini vurguladı. Açılışa, Keskin Bayındır, Onur Düşünmez, Öznur Bartın ve Vezir Parlak gibi isimler de katıldı etkinlik, davul zurna eşliğinde başlayan törenle devam etti.

BARIŞ ÇAĞRISI

Hatimoğulları, barış sürecine ilişkin hükümete seslenerek, komisyonun bir an önce İmralıya gidip Abdullah Öcalan ile görüşmesi gerektiğini belirtti. 27 Şubatta yapılan barış ve demokratik toplum çağrısının altını çizerek, Kürt özgürlük hareketinin Türkiye ve Orta Doğu barışı için attığı adımlara dikkat çekti. İktidar ve muhalefetin sorumluluk alması gerektiğini ifade ederken, hasta tutuklular, siyasi mahpuslar ve AİHM kararlarının uygulanmasını talep etti.

EKONOMİK MÜCADELE

Hatimoğulları, Hakkarinin sosyo-ekonomik durumunu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı verilerine dayandırarak ele aldı kentin 81 il içinde 77nci sırada olduğunu belirtti. Yoksulluk ve işsizlikle mücadele etmenin görevleri arasında yer aldığını söyleyerek, sürecin halkın örgütlü mücadelesiyle ilerleyebileceğini vurguladı. Etkinlik, Xero Abbasın konseriyle sona erdi.

Bu Yazıyı Paylaş