Gündem

Adalet Bakanı Gürlek: Terörsüz Türkiye için pazarlık yapmayız

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Mardin'de "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin, "Biz kimseyle pazarlık yapmadık, yapmayız" dedi. Bakan Gürlek, Türkiye'nin geleceğini demokratik hukuk devleti esaslarıyla inşa etme hedeflerini vurguladı.
ANKA
ANKA
2 dk Sesli Dinle 0
Adalet Bakanı Gürlek: Terörsüz Türkiye için pazarlık yapmayız

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Mardin'de "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. AK Parti Mardin İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Gürlek, terör unsurlarının silahlarını bırakması gerektiğini belirterek, "Biz kimseyle pazarlık yapmadık, yapmayız. Biz her kesimin istediği gibi bu ülkenin geleceğini güvence altına almak, kardeşçe yaşayacağımız Türkiye yüzyılını demokratik hukuk devleti esaslarıyla inşa etmek için çalışıyoruz" dedi.

Kardeşlik ve Birliktelik Vurgusu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da AK Parti'nin milletle kurduğu gönül bağına dikkat çekti. Mardin'in farklı kültürlerin bir arada yaşadığı kadim bir şehir olduğunu belirten Işıkhan, "Biz büyük ve güçlü Türkiye'ye inanıyoruz. Bugüne kadar önümüze çıkan hiçbir engel, hiçbir zorluk, hiçbir badire bizi yolumuzdan döndüremedi" diye konuştu. Bakan Işıkhan, Türkiye'nin geleceğini inşa etme hedeflerini vurgulayarak, "Bizim davamız yalnızca bugünün meselelerini çözmek değil, yarının güçlü, müreffeh ve tam bağımsız Türkiye yüzyılını inşa etmektir" ifadelerini kullandı.

Mardin'in Gelişimi ve Adalet Hizmetleri

Adalet Bakanı Gürlek, Mardin'in kültürel başkent olduğunu belirterek, "İnançların tarih boyunca kök saldığı devasa bir çınar olan gölgesinde her daim huzuru ve barışı yaşatan Mardin'imizde sizlerle olmak beni son derece mutlu etti" dedi. Bakan Gürlek, 24 yıldır süren davada vatandaşların desteğini vurgulayarak, "Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmadınız" diye konuştu. Bakan Gürlek, güçlü Türkiye hedefinin önemli unsurlarından birinin de adalet olduğunu belirterek, vatandaşların yargı hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için çalıştıklarını söyledi. Midyat Adalet Sarayı'nın açılacağını ve Mardin Adalet Sarayı'nın da yakın zamanda hizmete gireceğini bildiren Gürlek, "Bizim siyasetimizin de hizmet anlayışımızın da ölçüsü budur. İş üretmek, eser ortaya koymak ve milletin karşısında icatlarımızı ortaya çıkarmaktır" dedi. Bakan Gürlek, yanlış yapanları asla barındırmayacaklarını vurgulayarak, "Kendi göbeğimizi kendimiz keser, hesabımızı yalnızca millete veririz" ifadesini kullandı. Mardin'de olmanın kendisi için önemli bir motivasyon kaynağı olduğunu belirten Bakan Gürlek, vatandaşlara "Terörsüz Türkiye" konusunda dimdik durmaları çağrısında bulundu.

Bu Yazıyı Paylaş