Adalet Bakanlığı'ndan aile ve çocukların korunması için genelge
Adalet Bakanlığı, aile ve çocukların korunmasına yönelik genelge yayımladı. Bakan Gürlek, çocukları koruma mücadelesinin devam edeceğini vurguladı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, aileyi, çocukları ve gençleri her türlü istismar ve zararlı içerikten koruma amacıyla mücadelelerinin sürdüğünü açıkladı.
Yeni genelgede önemli talimatlar
Gürlek, 81 ildeki 175 ağır ceza Cumhuriyet Başsavcılığına kapsamlı bir yazı gönderdiğini belirterek, başsavcılıklardan çocukları hedef alan müstehcen ve suç içeren faaliyetlere yönelik ihbarların hızlıca değerlendirilmesini istedi. Ayrıca, dijital delillerin derhal tespit edilerek muhafaza altına alınması gerektiğini vurguladı.
Çocukların üstün yararı ön planda
Bakan Gürlek, “Çocuklarımızın üstün yararı bizim için tartışmaya açık değildir” diyerek aile kurumunu ve gençlerin geleceğini hedef alan suçlara karşı müsamaha göstermeyeceklerini ifade etti. Genelgede, müstehcen içeriklere maruz bırakılan çocuklar için uzman savcılar tarafından yürütülecek soruşturmaların önemine de dikkat çekildi.
Bakmadan Geçme
Aydın'da çocuk istismarı görüntüleri operasyonu: 5 tutuklama
Siverek'te 8 yaşındaki kız çocuğuna şiddet; 3 kişi tutuklandı
Tekirdağ'da çocuk istismarı operasyonunda 6 tutuklama
2 kız çocuğunun müstehcen görüntülerini yayınlayan 2 kişi tutuklandı
Okul önündeki saldırıya tepki: Suça sürüklenmeden koruyalım
81 ile 'çocukları koruma' genelgesi gönderildi
