Adana'da akılalmaz yıkım: Kadın son anda kurtuldu, sorumlusu tutuklandı!
Adana'da kontrolsüz apartman yıkımı sırasında bir kadın enkazdan son anda kurtuldu. Olayla ilgili gözaltına alınan yıkım sorumlusu Y.Ç. tutuklandı.

Adana'da meydana gelen akılalmaz bir olayda, 5 katlı bir apartmanın kontrolsüz yıkımı sırasında bir kadın, kaldırımda yürürken enkaz altında kalmaktan saniyelerle kurtuldu. Bu tehlikeli duruma ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan dört görevliden, yıkımdan sorumlu olan Y.Ç. isimli şahıs tutuklandı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ YOKTU, KADIN SON ANDA KAÇTI
Olay, Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi Kozan Caddesi'nde önceki gün yaşandı. İnşaat halindeki 5 katlı apartmanın yıkılmasına karar verilmişti. Ancak iddialara göre, yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı bir alanda başlayan yıkım çalışmaları, büyük bir tehlike yarattı. Bina yıkılırken ortaya çıkan yoğun toz bulutu, caddedeki görüş mesafesini neredeyse sıfıra indirdi. Tam bu sırada kaldırımda yürümekte olan bir kadın, üzerine doğru yıkılmakta olan enkazdan büyük bir panikle kaçarak canını son anda kurtardı. O anlar, cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı. Cadde üzerindeki sürücüler de ilerlemekte güçlük çekti.

YIKIM SORUMLUSU TUTUKLANDI, DİĞERLERİ SERBEST
Yaşanan bu tehlikeli olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında, yıkım işleminde görevli A.Ç., H.Y., B.R.K. ve yıkım sorumlusu olduğu belirlenen Y.Ç. isimli şahıslar polis tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüpheliler hakkında 'Kasten bina çökmesine, toprak kaymasına, çığ düşmesine, sel veya taşkına neden olma' suçlamasıyla işlem yapıldı. Yapılan yargılama sonucunda, yıkım sorumlusu Y.Ç. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer üç şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Bakmadan Geçme
Zeydan Karalar: Adana artık Türkiye'nin en çok konuşulan illerinden
Adana'da trafik kazası nedeniyle çıkan husumette cinayet işlendi
Adana'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Kozan’daki orman yangını, 3. gününde 2 ilçeye yayıldı
Adana'da duruşma sonrası kavga: 3 kişi tutuklandı
Adana'da çöplük alanda yangın kontrol altına alındı
