Asayiş

Adana'da büyük kaçak tütün operasyonu: 29 şüpheli gözaltında

Adana'da kaçak tütün mamulleri satışına yönelik düzenlenen operasyonda, 29 şüpheli gözaltına alındı ve yüz binlerce kaçak ürün ele geçirildi.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
Adana'da büyük kaçak tütün operasyonu: 29 şüpheli gözaltında

Adana'da düzenlenen geniş çaplı bir operasyonla, kaçak tütün mamulleri satışına yönelik önemli bir darbe vuruldu. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezi ve Ceyhan ilçesinde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Operasyon sonucunda çok sayıda ve miktarda kaçak ürün ele geçirilirken, 29 şüpheli de gözaltına alındı.

ELE GEÇİRİLEN KAÇAK MALLARIN BOYUTU ŞAŞIRTTI

Operasyonda ele geçirilen kaçak ürünlerin listesi, operasyonun ne kadar kapsamlı olduğunu gözler önüne seriyor. Ekipler, 208 bin 800 adet kaçak makaron, 20 bin 600 adet doldurulmuş sigara, 45 bin adet sigara sarma kağıdı, 282 kilo kıyılmış tütün, 5 bin paket elektronik sigara kiti, 4 bin 850 paket kaçak sigara, 90 kilo nargile tütünü, 769 adet tek dal puro, 21,5 litre kaçak alkollü içki, 210 adet cinsel içerikli ürün ve 98 adet elektronik sigara likidine el koydu. Bu rakamlar, kaçakçılık ağının büyüklüğünü ortaya koyuyor.

SORUŞTURMA TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Gözaltına alınan 29 şüpheli üzerindeki soruşturma, Adana İl Emniyet Müdürlüğü tarafından titizlikle sürdürülüyor. Operasyonun, kaçak tütün mamulleri piyasasına yönelik daha geniş bir mücadelenin parçası olduğu ve benzer eylemlerin devam edebileceği belirtiliyor. Yetkililer, kaçakçılıkla mücadelede kararlılıklarını vurgulayarak, vatandaşları bu tür yasa dışı faaliyetlere karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Bu Yazıyı Paylaş