Adana'da yarım asırlık sır: Ütüyle yapılan tost turistleri çekiyor
Adana'da 76 yaşındaki Tahsin Şengezer, 50 yıldır aynı ütüyle tost yaparak hem yerel halkın hem de turistlerin beğenisini kazanıyor. Krom ütüsünün sırrını paylaşan Şengezer, lezzetin standardını koruyor.

Adana'nın kendine has lezzetleri arasında yerini alan, 15 metrekarelik küçük bir dükkanda 50 yıldır aynı ütüyle hazırlanan 'ütü tostu', hem Adanalıların hem de kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi. 76 yaşındaki tost ustası Tahsin Şengezer, bu geleneksel lezzeti yaşatmaya devam ediyor.

50 Yıllık Dostluk: Krom Ütü
Şengezer, tost yapımında kullandığı krom sacdan mamul ütüsünün sırrını paylaştı: "Kromun paslanmaz özelliği sayesinde yıllardır ütüyü ilk günkü gibi kullanmaya devam ediyorum. Bu ütü, yarım asırdan beridir bana dostluk ediyor." Kent kebabı, şalgam ve şırdanın yanı sıra, ütüyle yapılan bu özgün tost da Adana'nın kültürel mutfak mirasının bir parçası olarak öne çıkıyor.

Lezzetin Standardı Korunuyor
Şengezer, 50 yıldır aynı lezzeti koruduğunu ve ürünlerinin kalitesinden ödün vermediğini vurguluyor. Emekli olmasına rağmen işinin başında olmayı tercih eden Şengezer, sucuk, yumurta, kaşar ve domates gibi temel malzemelerle hazırladığı tostlarının her zaman aynı standartta olduğunu belirtiyor. Düzenli bakımı yapılan ütüsü sayesinde bu eşsiz lezzeti nesilden nesile aktarmayı hedefliyor.






