Adanada DEAŞ propagandasını yapan 6 şahıs gözaltına alındı
Adanada 6 şüpheli, DEAŞa eleman kazandırmak için sosyal medya propagandasından dolayı gözaltına alındı aramada silah ve yasaklı materyaller ele geçirildi.

Adanada terör örgütü DEAŞın sosyal medya üzerinden propagandasını yaparak örgüte eleman kazandırmaya çalıştığı tespit edilen 6 şüpheli, emniyet güçleri tarafından yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu şahısların faaliyetlerini izledikten sonra operasyon düzenledi. Şüpheliler E.K. (19), M.S.A. (22), Z.C. (31), M.K. (25), A.K. (19) ve Y.K. (33) olarak belirlendi ve adreslerine baskın yapıldı.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLEN MALZEMELER
Adreslerde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, 16 mermi, çok sayıda yasaklı kitap ve dijital materyal bulundu. Bu malzemelerin, örgütün propagandasını desteklemek amacıyla kullanıldığı düşünülüyor. Şüphelilerin, DEAŞın kapatılan yayın organlarındaki içerikleri paylaştığı ve toplatma kararı olan kitapları dağıttığı ortaya çıktı.

ŞÜPHELİLERİN FAALİYETLERİ
Şüphelilerin sosyal medyada örgüte eleman kazandırmak ve tabanını güçlendirmek için paylaşımlar yaptığı belirtildi. Emniyetteki sorguları devam eden şahısların, bu faaliyetlerle örgütün etkisini artırmayı hedeflediği öne sürüldü. Olay, Adanadaki güvenlik önlemlerinin önemini bir kez daha vurguladı.
Bakmadan Geçme
Sultanbeyli otogarda DEAŞ'lı şüpheli etkisiz hale getirildi
Sultanbeyli'de DEAŞ operasyonu: Şüpheli etkisiz hale getirildi
Diyarbakır'da poster asan 4 kişi gözaltına alındı
DEAŞ'a karşı 8 ilde nefes kesen operasyon: 5 kilit isim tutuklandı
Öcalan'a özgürlük mitinglerine tepki: Yargıdan görev çağrısı
DEAŞ'a büyük darbe: 39 ilde 361 şüpheli yakalandı!
