Gündem

AFAD, arama kurtarma ekip sayısını 175 bine ulaştırdı

AFAD Başkanı Pehlivan, Türkiye genelindeki arama kurtarma ekip sayısının 175 bine ulaştığını, deprem tatbikatlarının ise sürekli olarak yapıldığını açıkladı.
DHA
DHA
1 dk Sesli Dinle 0
AFAD, arama kurtarma ekip sayısını 175 bine ulaştırdı

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Türkiye genelinde arama kurtarma ekiplerinin sayısını 175 bine çıkardıklarını açıkladı.

AFAD, arama kurtarma ekip sayısını 175 bine ulaştırdı 1

Deprem tatbikatları devam ediyor

Pehlivan, hem İstanbul hem de Marmara Bölgesi'nde sürekli deprem tatbikatları gerçekleştirdiklerini belirterek, ülke genelinde ortalama 75 tatbikatın yapıldığını ifade etti. 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 27. yıl dönümünde yaptığı açıklamada, bu depremin ardından afet yönetiminde önemli adımlar atıldığını vurguladı. Pehlivan, “Afetlerde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

AFAD, arama kurtarma ekip sayısını 175 bine ulaştırdı 2

Yeni düzenlemeler ve teknolojik gelişmeler

Pehlivan, Marmara Depremi sonrası yapılan yasal düzenlemeleri ve afet yönetimindeki yeni bakış açılarını anlattı. Elde edilen teknolojik yeniliklerle birlikte, AFAD’ın Afet Yönetim Karar Destek Sistemi olan AYDES'in oluşturulduğunu ve tüm kurumların entegre edildiğini söyledi. Ayrıca, kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde 3 milyonun üzerinde yapının güçlendirildiğini ve yenilendiğini ifade etti. Pehlivan, İstanbul özelinde de 2006 yılından itibaren İstanbul Sismik Riski Azaltma Projesi ile kamu kurumlarının güçlendirildiğini ya da yeniden yapıldığını belirtti. Ayrıca, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına devam ettiklerini ve simülasyon tırları ile 5-6 milyon insana ulaşmaya çalıştıklarını vurguladı.

Bu Yazıyı Paylaş